Transfer aeroport
7.5 C
Timișoara
27-feb.- 2020
Transfer aeroport

ȘOCANT! Românii din Serbia nu pot obține cetățenia română! Camera Deputaților le-a RESPINS acest drept

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Deciziile policienilor români șochează tot mai mușt pe zi ce trece. Aceștia dovedesc că habar nu au care este motivul pentru care au fost instalați pe fotoliile calde în care stau tolăniți, la fel cum nu le pasă decât să-și încaseze banuții publici care îi primesc drept ”recompensă” pentru că votează și aprobă tot felul de legi care mai de care mai ”împotriva” celor care le-au dat votul de încredere.

Cea mai recentă dovadă în acest sens este cea prin care deputații au dovedit că nu le pasă nici cât e negru sub unghie de românii care locuiesc peste granițe, în apropiere de teritoriul actual al României, și care n-au apucat, până acum, să fie români ”adevărați”.

Spre exemplu, în Serbia, toate minorităţile beneficiază la dreptul de a avea cetăţenie a statutului de origine, în afară de țigani şi români. Primii nu beneficiază de acest drept întrucât nu pot face dovada că au o ”Patrie Mamă”, în timp ce categoriei a doua, românilor, le este respins acest drept tocmai de către Camera Deputaţilor a României, atrage atenția Comunitatea Românilor din Serbia, care ar fi vrut ca românii din Banatul istoric, și nu numai, să poată obține și cetățenia română.

Votul negativ a fost dat miercuri, 29 aprilie 2015, iar unul dintre cei care au reacționat dur la această decizie a fost Eugen Tomac, liderul Partidului Mișcarea Populară. Acesta a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că: ”PSD și PNL și-au dat din nou mâna. De data asta, împotriva românilor din Transnistria, Serbia sau Maramureșul istoric”.

”Tocmai ați respins o lege prin care statul român putea acorda cetățenia română mult mai ușor românilor din Transnistria, Serbia și din alte state, români care nu au fost niciodată cetățeni ai statului român, dar care își doresc acest lucru astăzi”, a spus Tomac într-o intervenție la tribuna Camerei Deputaților. ”Am mai spus-o, USL trăiește încă, inclusiv în Parlament. Era o inițiativă legislativă foarte bună, care oferea șansa unor români să obțină cetățenia în condiții decente. Mi-e imposibil să înțeleg înverșunarea acestor parlamentari de a face rău românilor din imediata apropiere”, a mai spus parlamentarul.

Propunerea legislativă privind completarea art.8 din Legea cetățeniei române nr.21/1991, republicată a fost respinsă cu votul a 264 de parlamentari, dintre care 128 – deputați PSD și 82 – deputați PNL.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Transport de marfă şi agrement pe Bega- TIMIŞUL DE IERI

Transportul de pasageri În 1869 pe canalul Bega se fac primele curse de pasageri. Timişoara devine astfel primul oraş din...