Parc-strada-Silistra-Calea-Lipovei

Dacă totul decurge ”ca la carte”, Timișoara ar putea avea începând din această primăvară, noi contrcte de îngrijire a spațiilor verzi. ”Licitația este în etapa sa finală. Eu sper că se va încheia fără contestații și să putem anunța semnarea contractelor pentru execuția lucrărilor. Imediat după încheierea licitaației și după ce voi putea semna contractele de lucrări. voi da dispoziții firmelor, care vor fi responsabile de întreținerea spațiilor verzi, să intervină masiv pe toate spațiile verzi din oraș” a anunțat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul de pe Bega a explicat, din nou, care a fost problema cu care s-a confruntat institușia pe care o conduce, încă de anul trecut atunci când contractele au expirat. ”E o mare problemă care s-a cumulat pe parcusrul anului trecut datorită faptului că nu am avut firme care să se ocupe de întreținerea spațiilor verzi. N-am avut ce să fac. Îmi pare foarte rău pentru toți cei afectați, cei care suferă de alergii… Am și eu apropiați care suferă de alergii și știu ce înseamnă asta, dar nu am avut nicio altă soluție legală și am spus-o de nenumărate ori. Oricâtă presiune s-ar pune pe mine, cu orice argumente: nu fac nimic ilegal”, a explicat Robu.

Primarul a mai spus că știe că este greu pentru cetățeni și este foarte deranjant, inclusiv pentru el, că spațiile verzi sunt într-o stare deloc agreabilă, ”pentru că eu țin la spațiile verzi. Eu cred că toți timișorenii sunt încântați de cum arată Piața victoriei, spre exemplu, dar în egală măsură am aceleași exigențe față de orice alt spațiu verde al Timișoarei. Fără contract cu firme, nu putem să le întreținem, iar atribuiri directe, invocând forța majoră, eu nu vreau să fac. Atribuiri directe se fac pe valoare mică, pentru proiecte care sunt de scurtă durată”, a mai declarat întâiul gospodar al capitalei Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.