AcasăStiriEconomieEuroparlamentarul Maria Grapini cere simplificarea impozitării la anumite servicii. Vezi ce propune!

Europarlamentarul Maria Grapini cere simplificarea impozitării la anumite servicii. Vezi ce propune!

Maria Grapini reamintește că, la plecarea sa din funcția de ministru al IMM-urilor, a lăsat un proiect de lege pe care l-a lucrat, în parteneriat, timp de 6 luni, cu asociațiile profesionale din domeniu, specialiștii de la Corpul Experților Contabili din România (CECAR), precum și cu Academia de Studii Economice.

”Proiectul se referea la un impozit pus pe cod CAEN, mai exact, pe opt coduri CAEN, în funcţie de domeniul de activitate și ar fi prima dată când s-ar aplica în România”, a precizat Maria Grapini. Sistemul propus introducea în baza de impozitare firme care nu plăteau niciun impozit, ducând la scăderea presiunii fiscale pentru cei care s-ar fi conformat voluntar. Impactul bugetar era pozitiv, iar controalele se simplificau foarte mult.

Cele opt coduri CAEN se referă la patru domenii de activitate: hoteluri şi pensiuni, restaurante, baruri, cafenele şi service-uri auto. ”Impactul bugetar, pe formula calculată de noi, era pozitiv, în plus, controalele la firmele respective se simplificau foarte mult”, a declarat europarlamentarul PC.

Grapini a subliniat că proiectul a avut avizul Guvernului, a fost votat în Senat, dar a fost respins de Camera Deputaților. ”Sistemul fiscal pe care l-am propus este eficient, funcționează și în alte țări și nu generează corupție. Cu cât este mai simplu, mai stimulativ, cu atât asigură o competiție echitabilă și loială în piață. Sunt convinsă că noul ministru al finanțelor va găsi soluția cea mai bună pentru aplicarea acestui proiect de lege”, a declarat europarlamentarul.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente