Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăMaria Grapini se ia la "trântă" cu Banca Europeană pentru Investiții. Ce...

Maria Grapini se ia la „trântă” cu Banca Europeană pentru Investiții. Ce cere pentru IMM-uri

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Mă interesează viitorul. Nu trebuie să ne amăgim. Rezultatele BEI în anii care au trecut, nu au fost chiar excelente. Nu totdeauna indicatorii după care este analizată o bancă au corespondent în dezvoltarea economică”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul PC a atras atenția asupra modului în care sunt redistribuite fondurile de investiții. ”Sunt îngrijorată în legătură cu principiile redistribuirii fondurilor de investiții. Modul în care se va face redistribuirea poate ajuta diminuarea disparităților regionale, dezvoltarea IMM-urilor și a dimensiunii sociale”, a adăugat Maria Grapini.

În cadrul dezbaterilor, europarlamentarul a revenit și asupra unor aspecte pe care le-a mai subliniat și în alte ocazii, inclusiv în prezența comisarilor și a Președintelui Comisiei Europene. ”Nu cred în procedura tehnică anunțată de președintele Juncker – referitoare la selecția proiectelor doar pe criterii tehnice de către 6 experți și solicit detalierea procedurilor, transparență și flexibilitate din partea BEI”, a adăugat liderul conservatorilor din Timișoara, care a mai spus că ”Dacă Banca Europeană pentru Investiții nu dă dovadă de flexibilitate și de o mai mare asumare de risc în raport cu IMM-urile, atunci diminuarea disparităților regionale și Uniunea economică și monetară rămân doar niște declarații frumoase”.

În final, europarlamentarul PC a invitat BEI să discute mai mult cu comisiile de specialitate din Parlamentul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

IMM-urile din Vest pot beneficia de finantari nerambursabile de pana la un milion de euro

Întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de finanțări cuprinse între 200.000 de euro (valoarea...

Maria Grapini, în Parlamentul European: „Declarațiile vamale false creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii”

Europarlamentarul Maria Grapini a luat ieri cuvântul în Parlamentul European, în cadrul unei ședințe...