17-octombrie-2021
AcasăStiriPoliticaMaria Grapini se ia la "trântă" cu Banca Europeană pentru Investiții. Ce...

Maria Grapini se ia la „trântă” cu Banca Europeană pentru Investiții. Ce cere pentru IMM-uri

”Mă interesează viitorul. Nu trebuie să ne amăgim. Rezultatele BEI în anii care au trecut, nu au fost chiar excelente. Nu totdeauna indicatorii după care este analizată o bancă au corespondent în dezvoltarea economică”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul PC a atras atenția asupra modului în care sunt redistribuite fondurile de investiții. ”Sunt îngrijorată în legătură cu principiile redistribuirii fondurilor de investiții. Modul în care se va face redistribuirea poate ajuta diminuarea disparităților regionale, dezvoltarea IMM-urilor și a dimensiunii sociale”, a adăugat Maria Grapini.

În cadrul dezbaterilor, europarlamentarul a revenit și asupra unor aspecte pe care le-a mai subliniat și în alte ocazii, inclusiv în prezența comisarilor și a Președintelui Comisiei Europene. ”Nu cred în procedura tehnică anunțată de președintele Juncker – referitoare la selecția proiectelor doar pe criterii tehnice de către 6 experți și solicit detalierea procedurilor, transparență și flexibilitate din partea BEI”, a adăugat liderul conservatorilor din Timișoara, care a mai spus că ”Dacă Banca Europeană pentru Investiții nu dă dovadă de flexibilitate și de o mai mare asumare de risc în raport cu IMM-urile, atunci diminuarea disparităților regionale și Uniunea economică și monetară rămân doar niște declarații frumoase”.

În final, europarlamentarul PC a invitat BEI să discute mai mult cu comisiile de specialitate din Parlamentul European.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente