Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăVictor Negrescu solicită președintelui României întâlniri cu europarlamentarii români pe tema Greciei

Victor Negrescu solicită președintelui României întâlniri cu europarlamentarii români pe tema Greciei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Europarlamentarul propune organizarea unor întâlniri între Președinție, Guvernul României și europarlamentarii români pentru stabilirea unor direcții clare pe subiectele de interes ale României în marginea fiecărui Consiliu European.

”A trecut deja o săptămână de la precedentul Consiliu European și tot nu am aflat care a fost poziția oficială a României cu privire la situația din Grecia, gestiunea migranților sau intrarea României în spațiul Schengen. Faptul că Președinția României nu reușește să transmită public aceste mesaje este un motiv de îngrijorare și refuz să cred că echipa domnului Președinte nu este capabilă să facă acest lucru. Avem nevoie de o intervenție publică a președintelui Klaus Iohannis, în care să explice cetățenilor ce anume s-a discutat la precedentul Consiliu European și care au fost pozițiile României. Riscurile generate de criza din Grecia sunt majore și, dincolo de mesajele pozitive ale Băncii Naționale a României, vorbim de al 6-lea investitor străin în țara noastră și de 4 bănci grecești care reprezintă nu mai puțin de 13% din sistemul bancar românesc. Românii au nevoie de o informare corectă din partea reprezentantului României în Consiliul European”, a atras atenția europarlamentarul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român deplânge lipsa de comunicare între Președinția României și aleșii români din Parlamentul European, subliniind că acest lucru reduce capacitatea de nego-ciere a țării noastre la nivel european.

”Personal, nu știu și nu am fost informat despre poziția oficială a Președinției României cu privire la trei subiecte de interes major la nivel european: Grecia, gestiunea migranților sau spațiul Schengen. Președintele României este cel care reprezintă oficial țara noastră la nivelul Consiliului European și ar fi fost important să știm, direct de la echipa dânsului, dacă nu direct de la dânsul, care sunt interesele României pe aceste trei puncte. Am considerat încă de la început că nu trebuie să irosesc acest mandat pentru fructificarea unor interese personale sau politice mărunte și că rolul nostru ca europarlamentari este să facem cinste României și celor care ne-au onorat cu încrederea lor. În acest sens, sunt constructiv și propun realizarea, în marginea fiecărui Consiliu European, a unei întâlniri între Președinție, Guvernul României și europarlamentarii români. Trebuie să avem forța să trecem peste orgolii sau interese personale pentru a nu ajunge ca în situația Greciei, unde nu există niciun fel de consens. Îmi declar disponibilitatea de a sprijini Președinția României în realizarea unor astfel de întâlniri”, a completat europarlamentarul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc...

PSD, împotriva inițiativei conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere la locul de muncă

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de...

Reevaluare tovărășească! Cum a ajuns PSD de la ”dușman” la ”adversar”, după trântirea moțiunii de cenzură

De departe, în ultimele două luni, cea mai mare activistă politică, atât în războiul...