AcasăStiriEconomiePrograme guvernamentale destinate tinerilor întreprinzători, în 2014. Vezi cine poate beneficia de...

Programe guvernamentale destinate tinerilor întreprinzători, în 2014. Vezi cine poate beneficia de fonduri nerambursabile

Ca şi în 2013, programele naţionale vor pune accent în principal pe stimularea tinerilor întreprinzători, a celor din mediul rural, precum şi pe înfiinţarea şi dezvoltarea de microîntreprinderi de către tineri.

Principalele programe de acest fel sunt:

START – presupune dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor. Principalele aspecte pe care se centrează acest program vizează: stimularea înfiinţării de noi IMM-uri, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor, îmbunătăţirea performanţelor economice.

SRL-D – presupune sprijinirea tinerilor întreprinzători debutanţi care, prin acest program, pot primi finanţare nerambursabilă în limita a 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro din valoarea cheltuielilor eligibile; scutirea angajatorului de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru un număr de maxim 4 angajaţi pe perioadă nedeterminată; scutirea de la plata taxei de înmatriculare efectuată la Oficiul Registrul Comerţului.

MINIMIS – ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi, în limita echivalentului în lei a valorii de 100.000 de euro, punctajul acordat fiind mai mare pentru proiectele din mediul rural sau zone defavorizate sau dacă afacerea nou creată este axată pe producţie.

Toate aceste programe cu finanţare nerambursabilă, alături de altele, precum fondurile structurale 2014-2020 de la Uniunea Europeană, reprezintă o reală oportunitate pentru întreprinzătorii autohtoni, în special pentru cei din mediul rural sau cei aflaţi la debutul unei afaceri. Poate că cel mai important criteriu pe care ar trebui să-l îndeplinească aceştia în obţinerea fondurilor nerambursabile este reprezentat de realizarea unui proiect eligibil, cu şanse maxime de a primi finanţare, conform nevoilor fiecăruia în parte.

Dorind să vină în sprijinul potenţialilor întreprinzători, echipa uneia dintre cele mai importante firme de consultanţă din Timişoara este pregătită să ofere celor interesaţi oportunitatea de a beneficia de experienţa sa profesională pentru a urmări, planifica şi implementa eficient propunerile de dezvoltare şi atragere de finanţări, garantând, totodată, eligibilitatea proiectului propus spre finanţare. Astfel, doritorii pot beneficia de consiliere gratuită în ceea ce privește linia de finanțare potrivită fiecărei idei în parte, relații suplimentare putând fi obținute la numărul de telefon 0723.69.67.51.

„Politica acestei companii pleacă de la considerentul că recesiunea economică este momentul ideal pentru valorificarea breșelor apărute în mediul de afaceri autohton, făcând astfel analiza celor mai fiabile oportunități de afaceri pe care le oferă România, ajutand firmele să își definească foarte bine obiectivele și să analizeze eficient informațiile pe care le deţin” susţine consultantul fiscal Mariana Faur.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente