AcasăStiriSocialDupă legalizarea cannabisului, Colorado şi Washington au deschis primele "coffee shops"

După legalizarea cannabisului, Colorado şi Washington au deschis primele „coffee shops”

După ce în decembrie, Uruguay a devenit prima ţară care a legalizat consumul, producţia şi comercializarea de cannabis, Colorado şi Washington au deschis primele magazine unde consumatorii îşi pot procura în mod legal marijuana. Legea votată în luna lui noiembrie impune o vârstă de peste 21 de ani pentru posibili cumpărători. Spre deosebire de Uruguay, unde pot fi achiziţionate 40 de grame pe luna, în cele două state sunt condiţionate 28 de grame, la fiecare vizită.

Miercuri, americanii au stat ore în şir, în frig, pentru a cumpăra primul lor gram de iarbă legală din unul dintre cele aproximatv 24 de „coffee shops””.

Decizia este  privită cu scepticism, dar şi curiozitate de restul ţărilor. Obiectivele spre care ţintesc cei de la conducere privesc combaterea traficului de droguri, dar şi oportunitatea unei noi activităţi comerciale.Consumul de cannabis în scopuri medicale este deja legal şi reglementat în 19 state americane. Iar în majoritatea, consumul în scopuri recreative nu este considerat un delict.

sursa foto:popularresistance.org

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente