permis-de-conducere

La ora actuală șoselele României sunt pline de șoferi analfabeți, sau mai ”băbește” spus, care nu știu să scrie și nici să citească, însă normalitatea pare să intre în ”vigoare” odată cu viitoarele modificări suportate de noul Cod Rutier.

La ora actuală, cei care doresc să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere trebuie să îndeplinească 3 condiții: apt din punct de vedere medical, dovada că au luat lecții de condus de la un instructor autorizat și vârsta minimă de 18 ani. Legea nu spune nimic despre studiile unui solicitant al permisului auto, astfel că, e logic că nu au habar ce semnifică un indicator rutier. Din 2015, numărul condițiilor ar putea ajunge la minim 4. Cea de-a patra va cere solicitantului de permis de conducere să fie absolvent al ciclului general, mai exact să fi făcut cel puțin opt clase la școală.

Acesta este motivul pentru care deputatul Ioan Muntean propune schimbarea codului rutier. „Sunt statistici foarte clare, oamenii analfabeți nu pricep semnele de circulație, conduc din instinct, ei nu știu ce se întâmplă pe șosele” susține politicianul, citat de Pro TV.

Modificările Codului Rutier ar putea intra în vigoare pe datade 1 ianuarie 2015, dacă proiectul de lege inițiat de Munteanu va fi aprobat în forma în care acesta o susține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here