În perioada 21 – 23 noiembrie 2014, poliţiştii rutieri din județul Timiș au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Oamenii legii au întocmit 9 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate și au aplicat 640 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 348 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 84 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Pe parcursul celor trei zole, au fost reţinute în vederea suspendării 58 de permise de conducere, 34 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.