Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Depasirea vitezei cu 10 km/h, te poate lasa FARA PERMIS! Politia explica!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Poliția Română informează șoferii că noile modificări legislative survenite la Codul Rutier pot lăsa orice șofer pieton, chiar și dacă depășește viteza maximă admisă cu numai 10 km/h.

Codul Rutier valabil pe teritoriul României a suferit unele modificări importante care intră în vigoare începând cu data de 12 octombrie 2019, între cele mai importante ”ajustări” regăsindu-se cele referitoare la ”ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către șofer în timpul conducerii vehiculului aflat in mișcare”, fapte interzise prin noua legislație.

Poliția Română dezvăluie o ”combinație” de încălcări legislative prevăzute de modificările Codului Rutier care pot lăsa orice șofer pieton pentru 30 de zile.

”În ultimele zile v-am informat despre noile reglementări privind interzicerea telefonului mobil la volan…

Se adaugă o nouă «surpriză», iar aceasta constă în:

Ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul aflat în mișcare, CONCOMITENT cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor constituie contravenție și se sancționează cu amenda, de la 4 la 5 puncte-amendă(în prezent de la 580 la 725 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Pe scurt:

Dacă ai depășit cu 10-20 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic și ai ținut telefonul în mână sau l-ai utilizat…primești amendă și rămâi fără permis pentru 30 de zile.

Conduci legal, ajungi cu bine!”, informează Poliția Română, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare