Actiune de ecologizare
Actiune de ecologizare

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș organizează, împreună cu Direcția Silvică Timiș și Asociația ”Viitorul în Zori” (Let’s Do It, Romania!) acțiunea ”Mișcare pentru un mediu curat” pe data de 21 septembrie 2019.

Dacă vrei și tu să faci parte din echipele de voluntari care vor curăța județul Timiș de deșeuri, ești invitat pe data de 21 septembrie 2019 la Ziua Internațională a Curățeniei, cea mai mare mișcare de implicare socială din lume, ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul vor ieși la curățenie.

Activitatea are la baza Protocolul de colaborare încheiat între Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sportului, Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Asociația Viitorul în Zori (Let s Do It România!), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Poliția Română și Jandarmeria Română.

Voluntarii sunt așteptați sâmbătă, 21 septembrie, la ora 10:00, în fața Muzeului Satului Bănățean din Timișoara, unde vor fi împărțiți pe echipe și vor primi saci și mânuși pentru strângerea deșeurilor din Pădurea Verde.

Cei care doresc să contribuie la strângerea de deșeuri din alte zone împădurite ale județului sunt rugați să se adreseze organizatorilor evenimentului pentru comunicarea locurilor de întâlnire.

Acțiunea se realizează cu ocazia Zilei Mondiale de Curățenie, marcată în acest an pe 21 septembrie la nivel global. Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua Mondială de Curățenie, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri. Mișcarea ”Lets Do It, World!”, organizatorul evenimentului World Cleanup Day (Ziua Mondială de Curățenie), a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima ”Zi de Curățenie Națională” și a reușit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională ”Lets Do It World!” încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o ”Zi de Curățenie Națională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.