Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Actiune de ecologizare a judetului Timis de Ziua Internationala a Curateniei. Vino si tu!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș organizează, împreună cu Direcția Silvică Timiș și Asociația ”Viitorul în Zori” (Let’s Do It, Romania!) acțiunea ”Mișcare pentru un mediu curat” pe data de 21 septembrie 2019.

Dacă vrei și tu să faci parte din echipele de voluntari care vor curăța județul Timiș de deșeuri, ești invitat pe data de 21 septembrie 2019 la Ziua Internațională a Curățeniei, cea mai mare mișcare de implicare socială din lume, ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul vor ieși la curățenie.

Activitatea are la baza Protocolul de colaborare încheiat între Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sportului, Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Asociația Viitorul în Zori (Let s Do It România!), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Poliția Română și Jandarmeria Română.

Voluntarii sunt așteptați sâmbătă, 21 septembrie, la ora 10:00, în fața Muzeului Satului Bănățean din Timișoara, unde vor fi împărțiți pe echipe și vor primi saci și mânuși pentru strângerea deșeurilor din Pădurea Verde.

Cei care doresc să contribuie la strângerea de deșeuri din alte zone împădurite ale județului sunt rugați să se adreseze organizatorilor evenimentului pentru comunicarea locurilor de întâlnire.

Acțiunea se realizează cu ocazia Zilei Mondiale de Curățenie, marcată în acest an pe 21 septembrie la nivel global. Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua Mondială de Curățenie, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri. Mișcarea ”Lets Do It, World!”, organizatorul evenimentului World Cleanup Day (Ziua Mondială de Curățenie), a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima ”Zi de Curățenie Națională” și a reușit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională ”Lets Do It World!” încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o ”Zi de Curățenie Națională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

FOTO Pedepsiti dupa infrangere! Rugbistii de la Timisoara Saracens, scosi la curatenie

Componenții echipei de rugby Timișoara Saracens, alături de antrenorul Sosene Anesi, au fost pedepsiți...

FOTO Centrul Timisoarei, ticsit cu noi cosuri de gunoi scumpe! Sunt si patru in 50 de metri

Municipalitatea timișoreană a cumpărat peste 50 de coșuri de gunoi ”estetice” destinate zonelor pietonale...

Mizeria de nedescris din Timisoara ar putea fi starpita cu ajutorul politistilor „in civil”

Polițiștii care patrulează în civil ar putea fi soluția care să ducă la păstrarea...