Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimăria Timișoara are de recuperat 100.000 de euro de la clanul Cârpaci

Primăria Timișoara are de recuperat 100.000 de euro de la clanul Cârpaci

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Poliția Națională a solicitat mai multe documente legate de vânzarea a patru apartamente din imobilul de pe strada Mihai Eminescu numărul 6, care aparțin clanului Cârpaci. Potrivit lui Traian Stoia, apartamentele au fost vândute ilegal, doarece au fost folosite legi diferite de fiecare dată. Astfel,  legea 112, între altele, prevedea că vânzarea locuinţelor se face din locuinţele naţionalizate foste proprietate privată. Legea 79 vorbeşte de locuinţele edificate de stat şi scoase la vânzare. Legea 112 prevede intredicţia de vânzare pe 10 ani. Legea 79 face trimitere ca similitudini la 112, dar nu specifică interdicţia menţionată mai sus.

„La Clădirea de pe Mihai Eminescu numărul 6 există cinci apartamente, patru cumpărate pe legea 79 din 1997, şi unul unde proprietar este domnul Ciobănescu şi unde vânzarea s-a făcut pe legea 112. Important este că cei care au cumpărat celelalte apartamente au vândut în foarte scurt timp clădirea unor romi. Din acel moment, pentru domnul Ciobănescu începe o lună perioadă de procese, de trimiteri în instanţă, motivaţii, finalmente ajungându-se la situaţia că, în urma începerii unor construcţii neautorizate care afectau structura de rezistenţă a clădirii prin efectuarea unor lucrări de adâncire a subsolului. S-a ajuns la un proces câştigat de Ciobănescu şi primărie, sentinţă în urma căreia primăria putea să execute pe cheltuielile propietarului şi mai apoi să recupereze prejudiciul în instanţă. Din păcate, cu toate audienţele din 2010, nu s-a reuşit mare lucru. Familia de romi trebuia să plătească un milion de lei vechi daune pe zi.” 

Un alt aspect ignorat în momentul vânzării apartamentelor este faptul că Legea 79 se referă la vânzarea imobilelor construite de statul roman, dar imobilul de pe strada Mihai Eminescu nu intră sub această incidență. Mai mult, după o serie de procese între Primărie și Cârpaci care au ținut 12 ani, cei din urmă trebuie să plătească despăgubiri municipalității în valoare de 438.000 de lei, aproape 100.000 de euro.  În aceste condiții, viceprimarul este optimist că la finalizarea anchetei, casa ocupată acum de Cârpaci va intra în posesia Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Camera Deputatilor a votat eliminarea pensiilor speciale, dar nu toate!

Camera Deputaților a aprobat, astăzi, proiectul de lege inițiat de Partidul Naţional Liberal (PNL),...

FOTO-VIDEO Masini de pompieri si panica la Mosnita Veche, dupa ce o casa a luat foc

Panică în localitatea Moşniţa Veche. O casă din localitate a luat foc. Pompierii de...

Mașini noi pentru plimbările directorilor Colterm. Datoriile companiei sar de 150.000.000 de lei

Prioritate zero la Colterm. Cu datorii istorice de peste 150.000.000 de lei, compania locală...