Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primăria Timișoara are de recuperat 100.000 de euro de la clanul Cârpaci

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Poliția Națională a solicitat mai multe documente legate de vânzarea a patru apartamente din imobilul de pe strada Mihai Eminescu numărul 6, care aparțin clanului Cârpaci. Potrivit lui Traian Stoia, apartamentele au fost vândute ilegal, doarece au fost folosite legi diferite de fiecare dată. Astfel,  legea 112, între altele, prevedea că vânzarea locuinţelor se face din locuinţele naţionalizate foste proprietate privată. Legea 79 vorbeşte de locuinţele edificate de stat şi scoase la vânzare. Legea 112 prevede intredicţia de vânzare pe 10 ani. Legea 79 face trimitere ca similitudini la 112, dar nu specifică interdicţia menţionată mai sus.

„La Clădirea de pe Mihai Eminescu numărul 6 există cinci apartamente, patru cumpărate pe legea 79 din 1997, şi unul unde proprietar este domnul Ciobănescu şi unde vânzarea s-a făcut pe legea 112. Important este că cei care au cumpărat celelalte apartamente au vândut în foarte scurt timp clădirea unor romi. Din acel moment, pentru domnul Ciobănescu începe o lună perioadă de procese, de trimiteri în instanţă, motivaţii, finalmente ajungându-se la situaţia că, în urma începerii unor construcţii neautorizate care afectau structura de rezistenţă a clădirii prin efectuarea unor lucrări de adâncire a subsolului. S-a ajuns la un proces câştigat de Ciobănescu şi primărie, sentinţă în urma căreia primăria putea să execute pe cheltuielile propietarului şi mai apoi să recupereze prejudiciul în instanţă. Din păcate, cu toate audienţele din 2010, nu s-a reuşit mare lucru. Familia de romi trebuia să plătească un milion de lei vechi daune pe zi.” 

Un alt aspect ignorat în momentul vânzării apartamentelor este faptul că Legea 79 se referă la vânzarea imobilelor construite de statul roman, dar imobilul de pe strada Mihai Eminescu nu intră sub această incidență. Mai mult, după o serie de procese între Primărie și Cârpaci care au ținut 12 ani, cei din urmă trebuie să plătească despăgubiri municipalității în valoare de 438.000 de lei, aproape 100.000 de euro.  În aceste condiții, viceprimarul este optimist că la finalizarea anchetei, casa ocupată acum de Cârpaci va intra în posesia Primăriei.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare