Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timisorenii ar putea ramane cu caloriferele reci, in aceasta iarna. Colterm, datorii de peste 130.000.000 de lei

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Cu datorii de 30.000.000 de lei acumulate doar în toamna acestui an, Colterm ar putea lăsa timișorenii cu caloriferele reci. Situația critică poate fi remediată dacă societatea locală de termoficare primește un ajutor de la guvern. Conducerea Colterm a trimis la nivel central o adresă prin care solicită 34.000.000 de lei.

„La acel moment nu exista nicio problemă, eram cu toate plățile la zi. Furnizorul de gaz a vrut să încheie cu noi contract cu plata în avans, deși noi le-am propus o convenție de plată în 3, așa cum s-a încheiat și cu Bucureștiul. Abia după o întâlnire de la Ministerul Energiei avută luni cu domnul secretar de stat Vișan furnizorul de gaz a vrut încheierea unei astfel de convenții de plată încheiată în 3 noi, primăria Municipiului Timișoara și furnizorul de gaz, convenție care prevede că toate sumele provenite din subvenție intră în contul furnizorului de gaz ca și contravaloarea a gazului furnizat în luna respectivă. Pentru luna decembrie am solicitat primăriei subvenție în avans care trebuia să ne vină în ianuarie. Aici am întâmpinat o problemă, am primit doar o parte din bani și am acoperit o mică parte din factura de gaz de pe luna decembrie, care ajune la vreo opt sau nouă milioane. Datoriile sunt istorice”, a explicat directorul Colterm, Emil Șerpe, în cadrul ședinței de colegiu prefectural de astăzi.

În adresa trimisă de Colterm se arată că „Această sumă este formată din: 12 milioane – consumul de gaz aferent lunii decembrie Singurul mod în care Colterm se poate aproviziona cu gaz este plata în avans, cu contracte extrem de scurte. Până în data de 8 decembrie, trebuie achitată către E-On Energie SA suma de mai sus, în caz contrar furnizorul nu va mai semna un nou contract, iar municipiul Timișoara va rămâne fără încălzire în plin sezon rece. Suma de 15 milioane de lei pentru cărbunele necesare sezonului de iarnă 2017/2018 și transportul aferent – facturile au ajuns deja la scadență. Suma de 3 milioane de lei, pentru energie electrică, necesară producerii de energie termică. Facturile sunt deja scadente, iar furnizorii de energie electrică nu vor asigura alimentarea până nu se fac de urgență plăți consistente către ei. Sumele de mai sus reprezintă datoriile curente ale societății și nu conțin datoriile mai vechi, care se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei”. Colterm are de primit 55.000.000 de lei de la Primăria Timișoara, bani aferenți unor datorii din 2016 și 2017.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore