Descinderi-waari-ghesan-1

Percheziții, joi dimineață, în patru județe. Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au descins în 20 de locații pentru a destructura o grupare suspectată de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 4 milioane de euro.

Vizat a fost omul de afaceri arab Waari Ghesan, dar și persoane din anturajul său. Oamenii legii au descins joi dimineață la domiciliul acestuia, la sediul firmei sale, dar și la domiciliile suspecților, în județele Timiș, Bihor, Mehedinți și Dolj. Aceștia sunt bănuiți de organizarea unui grup de evaziune fiscală extins în mai multe domenii ale serviciilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 4 milioane de euro. După finalizarea perchezițiilor, 19 persoane urmează să fie duse la audieri, inclusiv Waari Ghesan.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2009, liderul grupării, un bărbat de 55 de ani, ar fi stabilit întregul circuit evazionist în favoarea societăţii comerciale administrate de acesta. Grupul infracţional, format din 20 de membri cu vârste între 28 şi 60 de ani, era structurat pe mai multe paliere, mobilul urmărit fiind realizarea unor profituri materiale ilicite, imediate şi substanţiale, prin diminuarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, în baza unor facturi emise consecutiv de mai mulţi furnizori (societăţi cu un comportament fiscal neadecvat) în baza unor situaţii create artificial. Obiectul activităţilor infracţionale ar fi constat în emiterea de facturi generatoare de TVA şi cheltuieli deductibile, operaţiuni fictive, în vederea legalizării provenienţei unor cantităţi de zahăr şi ulei alimentar achiziţionate ilicit de către societatea administrată de liderul grupării”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Waari Ghesan este patronul Tioss Commerce. El a fost implicat în afaceri cu Georgică Cornu, iar în urma divorțului acestuia, a intrat într-o relație cu Oana Cornu.

Activităţile au avut loc cu sprijinul B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Mehedinţi, I.P.J. Timiş şi al jandarmilor. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here