AcasăStiriAdministratieStrada Telegrafului intră în şantier! Vezi ce au pregătit autorităţile pentru această...

Strada Telegrafului intră în şantier! Vezi ce au pregătit autorităţile pentru această zonă

Lucrările fac parte din contractul „Extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Timişoara Nord”, din cadrul proiectului cu finanţare europeană „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.

Şantierul va fi împărţit în două tronsoane de lucru: primul se întinde de la strada Samuil Micu până la strada Renaşterii şi va începe la data de 26 februarie, iar al doilea va fi între străzile Samuil Micu şi Mihail Kogălniceanu, iar demararea acestuia este prevăzută pentru data la care va fi finalizat primului tronson. Lucrările vor fi executate de asocierea Porr Construct SRL, Saiftim SA, Tuboterm Construct SRL şi Formin SA.

„Suntem conştienţi că şantierul are impact negativ asupra populaţiei din zona afectată însă, investiţia vizează în final creşterea confortului cetăţenilor. Probabilitatea apariţiei avariilor ulterioare la reţeaua de canalizare, care ar crea disconfort locuitorilor din zonă, va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor subterane, în zona respectivă se va putea realiza amenajarea străzilor şi a trotuarelor” informează compania Aquatim.

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente, cetăţenii sunt sfătuiţi să ţină cont de următoarele recomandări: posesorii de autovehicule să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate celor pe care se desfăşoară lucrările, iar pe străzile în lucru pietonii să traverseze doar pe podeţele special amenajate.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509.635.639 lei (118.871.000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente