Sute de șoferi amendați de polițiștii timișeni. Peste 50 de permise reținute

0
1555

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au ieșit din nou pe străzile din Timiș, pentru a sancționa șoferii care nu respectă legislația. Oamenii legii au aplicat în total 641 de amenzi.

Din totalul de 641 de sancțiuni, cele mai multe au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, respectiv 235. 54 de șoferi au ajuns pietoni.

„În perioada  11 – 14 iulie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au întocmit  12  dosare penale şi au aplicat 641 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 235 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 135 pentru neutilizarea centurii de siguranţă”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.    

54 de șoferi au rămas fără permis, aceștia fiind sancționați pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză și semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 40 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Spune-ţi opinia civilizat!