Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăTeatrul German de Stat din Timișoara, invitat la Festivalul Internațional ”Theaterstock” de...

Teatrul German de Stat din Timișoara, invitat la Festivalul Internațional ”Theaterstock” de la Bacău

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Festivalul ”Theaterstock” este organizat de Teatrul Municipal ”Bacovia” din Bacău în perioada 1-16 august 2015, fiind un eveniment cultural vast, ”un Woodstock al lumii artistice“, un proiect ”dedicat comunităţii locale şi naţionale, şi, în mod special, tuturor iubitorilor de teatru, muzică, literatură şi urban-art”, după cum declară organizatorii.

Spectacolul ”Electra” va fi prezentat alături de alte peste 100 de spectacole din 15 ţări, printre care Franţa, Spania, Germania, Marea Britanie sau Canada. Evenimentul va avea loc duminică, 16 august 2015, la ora 19:30, în Sala Mare a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău.

”Electra” are la bază o rescriere a unor teme din tragediile lui Euripide și Eschil, versiunea scenică și dramaturgia producției aparținându-i lui Benedek Zsolt. Traducerea germană a fost creată de Christina Kunze.

În rolurile principale Electra și Oreste evoluează doi dintre cei mai tineri actori ai TGST, Isa Berger și Harald Weisz, distribuția fiind întregită de Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Radu Vulpe. Regia spectacolului poartă semnătura lui Bocsárdi László, dublu laureat al Premiului UNITER pentru cea mai bună regie, decorul este semnat de Bartha József, costumele de Kiss Zsuzsanna, iar muzica originală a fost compusă de Boros Csaba.

Spectacolul „Electra“ a fost produs de TGST în luna ianuarie 2015 și se află acum la prima prezență festivalieră. Aceeași montare a fost inclusă în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc în luna octombie 2015 la București. Reprezentația beneficiază de supratitraj în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Băcăuan rănit într-un accident rutier, la Bacova. A traversat strada, rupt de BEAT, prin loc nepermis, în miez de noapte

n cursul nopții dintre marți și miercuri, în jurul orei 00:00, poliţiştii oraşului Buziaş...

„Brazilienii” clujeni în finala de la Rio. Vezi ce echipă din Timişoara au învins în semifinala Cupei Prieteniei, zona Vest!

În cele două zile de competiţie, echipele de prieteni s-au întrecut în Turneul Final...

Cultura uneşte comunitatea şi instituţiile publice de cultură din Timişoara

Cele mai mari instituţii publice de cultură ale oraşului de pe Bega s-au "unit"...