Teatrul German din Timişoara participă săptămâna aceasta la Festivalul de Teatru din Ploieşti

0
612

Reprezentaţia are loc în seara de joi, 7 noiembrie 2013, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.

Festivalul de la Ploieşti cuprinde, conform declaraţiilor organizatorilor, o selecţie de spectacole reprezentative pentru creaţia teatrală din România, fiind invitate trupe renumite din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Craiova, Sibiu şi Târgu Mureş. Festivalul se deschide în 6 noiembrie cu premiera trupei-gazdă a Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploieşti – „Suflete moarte”, de Mihail Bulgakov după opera omonimă a lui Nikolai Gogol, în regia lui Alexandru Dabija.

Spectacolul „derdiedans” a fost produs de Teatrul German de Stat Timişoara în toamna anului 2012 şi a consemnat deja în acest an participări la Festivalul Internaţional de Teatru Nou de la Arad şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Tbilisi (Georgia). În spectacolul non-narativ, construit aidoma unei instalaţii cu zece actori, evoluează următorii membri ai trupei T.G.S.T.: Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu şi Radu Vulpe. Decorul şi costumele au fost concepute de Cristina Milea.

Reprezentaţia se traduce în limba română.

Spune-ţi opinia civilizat!