Ți-ai închis BALCONUL și-acum îți pui rufele la USCAT în casă? Vezi la ce PERICOL te expui!

- Advertisement -

Conform unui raport întocmit de specialiştii de la Mackintosh Environmental Architecture Research Unit, nivelul ridicat de umiditate din locuințele personale poate cauza probleme de sănătate celor care își pun rufele la uscat în interiorul caselor. Cercetătorii cer companiilor imobiliare să includă în construcţiile viitoare spaţii dedicate uscării hainelor, pentru a elimina acest pericol pentru sănătate.

Experţii instituţiei din Glasgow au studiat 100 de locuinţe, descoperind că 87% dintre persoane îşi uscau hainele în interiorul casei atunci când vremea de afară era prea răcoroasă. Rosalie Menon, unul dintre cercetătorii ce au desfăşurat acest studiu, a declarat că majoritatea oamenilor nu conştientizau nivelul ridicat al umidităţii din aer. ”Intrând în casele oamenilor am văzut că îşi uscau hainele în sufragerii, în dormitoare, unii îşi decorau la propriu casa cu hainele puse la uscat. Oamenii nu conştientizează că hainele spălate emit doi litri de apă în aer”, spune Menon.

Cercetătorii au concluzionat că 75% din casele studiate prezentau un nivel de umiditate al aerului ce facilita apariţia acarienilor de praf. De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că în casele în care hainele erau puse la uscat în interior, nivelul sporilor de mucegai era mult mai mare. Alte informații despre acest studiu pot fi citite pe www.descopera.ro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Spaţii de depozitare pentru balcon. Idei şi imagini

Partea bună este că putem evita acest lucru, prin...

Câteva idei de amenajare a dormitorului în… living

Realitatea este că sunt destule persoane care locuiesc în...

Gala Premiilor de Excelenţă începe mâine! Pe cine PREMIAZĂ Primăria Timișoara

”Gala Execelenţei” va fi deschisă luni, 8 decembrie 2014,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare