Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișoara Capitală Culturală Europeană: proiectul întregii comunităţi timişene

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În cadrul conferinţei de astăzi, atât membrii Primăriei oraşului, cât şi reprezentanta Asociaţiei Timişoara Capitala Culturală Europeană au căzut de acord în ceea ce priveşte derularea cu succes a celui mai important proiect al oraşului. „Un asemenea proiect nu este al primarului, nu este al USL-ului, este al Timisoarei.[..]Trebuie să fim uniţi şi să pregătim candidatura într-o manieră impecabilă.[…] Trebuie să fim atenţi la ce imagine creăm.Timişoara NU este azi un oraş sub teroarea familiilor ţigăneşti.”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Tot astăzi, au fost prezentate şi rezultatele studiului sociologic privind „Impactul public al candidaturii Municipiului Timișoara pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021”, precum şi informaţii despre campania de comunicare “Cultura unește comunitatea!”.
Decanul Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest,Alin Gavreliuc acompaniat de sociologul din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie UVT, Bogdan Nadolu au prezentat rezultatele raportului de cercetare. Eşantionul în cauză a cuprins peste 1.000 de persoane de pe raza municipiului. Astfel, în urma evaluării unor expresii legate de Timişoara, dezvoltarea proiectului se îndreaptă în două direcţii: una ce vizează oraşul ca fiind unul universitar, iar cealalata ca fiind primul oraş liber. În top 3, lucruri pe care timişorenii le apreciază la oraş se situează: multitudinea parcurilor şi a spaţiilor verzi (pseudonimul de „oraş al florilor” nu dă greş), un alt factor ales de aceştia ar fi însăşi spiritul civic bănăţean, precum şi, încărcătura arhitecturală a patrimoniului. În ceea ce priveşte dezavantajele, statisticile arată că mizeria, traficul, aglomeraţia sau infrastructura se află în fruntea topului. Întrebaţi dacă au auzit despre concept, peste jumătate au răspuns afirmativ, în vreme ce restul au dat din coate. După cum punctează şi  conferenţiarul Bogdan Nadolu, „Activităţile culturale sunt considerate importante pentru bunăstarea unui oraş.”, ponderea manifestărilor şi concertelor de factură culturală, ajunge la aproape 80%.Principalele obstacole în atingerea acestui obiectiv ar fi lipsa fondurilor (16,5%), mentalitatea şi neimplicarea populaţiei (14,8%).

Simona Neumann a vorbit despre lansarea Campaniei de comunicare “Cultura unește comunitatea!” ce va fi derulată în perioada 15 ianuarie-31 martie 2014.Doreşte mobilizarea cetăţenilor prin intermediul a 5 mesaje de comunicare şi promovare, planificate în două etape. Prima dintre acestea, derulată în perioada 15 ianuarie-15 februarie, va avea ca şi instigatori: „Cultura uneşte comunitatea!”, „Spiritul oraşului suntem noi!” şi „Împreună revitalizăm oraşul”. Consecutiva acesteia se va desfăşura în perioada 15 februarie-31 martie, sub ideile: „E timpul să ne reinventăm” şi „Oraşul renaşte prin cultură”. Bugetul alocat campaniei s-a ridicat la suma de 27.000 de euro şi a fost finanţat de către Primăria Muncipiului Timişoara. În iulie 2012 Comisia Europeană a propus noi reguli ale programului conform cărora un oraș din România și unul din Grecia vor putea deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, după Sibiu este rândul Timişoarei.

Fii voluntar! Fii investitor! Fii susţinător!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Matrix userist! Viceprimarul Ruben Lațcău se luptă cu micuța mafie INEXISTENTĂ a reparațiilor din școlile publice

Un adevărat circ a început între viceprimarul userist al Timișoarei, Ruben Lațcău, și predecesorul...

Dreptate până la capăt! Primarul Dominic Fritz confirmă scenariul voceatimișului.ro privind stoparea finanțării pentru proiectul TM 2023

Scandalul în jurul proiectului TM 2023 continuă, într-o mare veselie și fără nicio logică....