Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăTimișoara devine capitala artei contemporane timp de o lună. Ce eveniment va...

Timișoara devine capitala artei contemporane timp de o lună. Ce eveniment va poposi în premieră pe Bega

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timp de o lună, Timișoara devine principala locație unde va putea fi admirată arta contemporană românească. Prima ediție a Art Encounters va avea loc în perioada 3-31 octombrie pe Bega. Evenimentul intitulat Aparență și Esență este curatoriat de Rainald Schimacher și Nathalie Hoyos, din Berlin.

În perioada evenimentului, Timișoara se va transforma, practic, într-o veritabilă galerie de artă contemporană. Peste 100 de artiști își vor expune lucrările în 17 locații diferite, cum ar fi Muzeul de Artă, memorialul Revoluției, Sinagoga din Cetate, Halele Timco sau Cazarma U, unde 12 galerii de artă contemporană vor prezenta mici expoziții. Art Encounters este unul dintre cele mai mari proiecte culturale care reunește Timișoara și Aradul, în cel de-al doilea oraș fiind reprezentat de patru expoziții, în trei locații: fabrica TEBA, Atrium Mall și Muzeul de Artă.

Evenimentul este conceput ca un dialog între arta contemporană românească și contextul internațional actual. Atât artiștii români, ale căror lucrări sunt recunoscute în România, dar și în străinătate, Horea Bernea, Ștefan Bertalan, Adrian Ghenie, Ana Lupaș, Alex Mirutziu, Paul Neagu, dar și alți artiști străini care cu opera lor fac referire la spațiul danubiano-pontic-carpatin, Saâdane Afif, A Kassen, Rosa Barba și Sophia Hultén, vor fi cei care vor facilita dialogul.

Foto: observatorcultural.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...