Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentTimișoara Rocks: concert Guano Apes în Piața Victoriei

Timișoara Rocks: concert Guano Apes în Piața Victoriei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vești bune pentru iubitorii de muzică rock. Una dintre cele mai cunoscute trupe europene va concerta în Piața Victoriei, cu ocazia celei de-a doua ediții a Festivalului Timișoara Rocks. Este vorba despre Guano Apes.

Primul mare nume anunțat pentru cea de-a doua ediție a Festivalului Timișoara Rocks este trupa germană Guano Apes, care va urca pe scena amplasată în Piața Victoriei în prima zi de festival, 13 mai. Guano Apes are în palmares 6 albume, 2 discuri de aur şi unul de platină și peste 4 milioane de albume vândute în toată lumea.

Formația s-a înființat în anul 1994, în Gottingen, Germania, la iniţiativa lui Henning Rumenapp, Stefan Ude şi a lui Dennis Poschwatta. În acelaşi an s-a alăturat grupului şi solista Sandra Nasic. Albumul de debut „Proud Like a God” a fost promovat de single-urile “Open Your Eyes”, „Lords of the Boards” şi „Rain”, material premiat cu discul de platină şi a propulsat Guano Apes în rândul celor mai bine cotate trupe rock din Europa. Au urmat albumele “Don’t Give me Names” (2000) şi “Walking on a thin line” (2003) care au adus trupei două noi discuri de aur, propulsând-o pe primele locuri în clasamente pentru single-urile „Big in Japan” „No Speech” şi „Quietly”. În 2003, Guano Apes a lansat un material live („Live”), urmat de o compilaţie best of („Planet of the Apes”, 2004) şi o selecţie de piese demo înregistrate în 1994 şi 1995, „Lost (T)apes” (2006). Membrii formației s-au reunit în 2009, după o perioadă de pauză în care s-au concentrat asupra proiectelor solo.

„Muzica rock este o stare de spirit, o sursă de energie interioară şi o aspiraţie către libertate, pe care ca să o întelegi trebuie să o trăieşti. Acest gen de muzică a fost întotdeauna iubit şi apreciat de timişoreni, iar Timişoara a dat, la rândul ei, trupe legendare pentru rock-ul românesc. Prin trupele care formează afişul celei de a doua ediţii a festivalului Timişoara Rocks, încercăm să arătăm, încă o dată, că timişorenii se regăsesc în spiritul acestui gen muzical” a declarat Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara.

Festivalul Timișoara Rocks se va deschide în 13 mai, de la ora 19, când vor urca pe scenă cei de la Burning Table, urmați la ora 20 de Vița de Vie. Guano Apes ar urma să concerteze de la 21.30.

În perioada următoare, reprezentanții Primăriei Timișoara vor anunța și restul artiștilor care vor susține concerte în cadrul festivalului.

Video: Youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...