Timișorenii păcălesc Primăria! Proprietari de apartamente ANL, acuzați de fals în declarații. Vezi aici ce au declarat!

- Advertisement -

Viceprimarul Timișoarei, Traian Stoia, promite verificări la sânge pentru proprietarii de apartamente în blocuri ANL. Edilul a explicat ieri că, potrivit legii 152/1988, care privește achiziționarea unei locuințe ANL, cumpărătorii, sau familia acestora, nu au voie să dețină alte case. Potrivit lui Stoia, deja s-au găsit cazuri  de proprietari care au dat declarații false și au cumpărat apartamente, deși dețineau și alte imobile.

„S-au făcut foarte multe vânzări în baza legii 152/1998 prin ANL. Primăria a vândut apartamentele de pe Miloia. Avem acum o condiție care produce multă agitație în rândul cumpărătorilor. O condiție pentru ca actele de vânzare-cumpărare să nu fie lovite de nulitate absolută, care este prevazută de Legea 152, ce spune că titularul contractului de închiriere și membrii familiei acestuia să nu dețină o altă locuință în proprietate, inclusiv o casă de vacanță. Daca ai o casă de vacanță sau o altă proprietate, nu ai voie să cumperi o locuință de la stat pe baza acestei legi. Aici, în cel mai pur stil românesc, oamenii s-au dus și au dat declaratii false că nu au nicio casă în proprietate, nicio casă de vacanță. Acum se iau datele de la Fisc și unde se descoperă că oamenii au cumparat declarând în fals, se urmează procedurile legii. S-a și descoperit un caz de acest fel.”

Potrivit datelor de la Primăria Timișoara, pana în momentul de față, în orașul nostru  au fost vândute doar 26 de apartamente prin ANL. Într-o primă prima etapa au fost vandute 18 locuinte din primele blocuri, B1 ȘI B2, cele albastre, ridicate în 2003, clădiri care au 120 de apartamente disponibile.

În blocurile B3-B7 sunt 80 de apartamente deja intabulate, iar în ultima etapă, cea de-a treia, vorbim despre blocurile B8-B12, construite  fără autorizație de constructie de la Primărie și neintabulate-tot 80 de apartamente.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img