Situație confuză între Bojin și Robu. S-au împăcat sau nu? Unul zice „da”, celălat neagă orice armistițiu

- Advertisement -

Joi, Titu Bojin, președintele CJT, a afirmat că a avut o discuție de trei ore cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și au încheiat un armistițiu pentru următoarele 5 luni. Împăcarea vine după ce amândoi liderii au ajuns la concluzia că nici un partid din Consiliul Local Timișoara și din Consiliul Județean nu pot să formeze o majoritate confortabilă.

Astfel, Bojin a afirmat că Partidul Social Democrat nu mai dorește să îl schimbet pe  din funcție pe Dan Diaconu, viceprimarul liberal al Timișoarei. În schimb, pesedistul i-a propus lui Robu să iscălească numirea în CLT a consilierului social-democrat Dan Idolu, în locul lui Florin Bîrsășteanu:

„Am încheiat un armistiţiu de cinci luni, pentru că urmează o perioadă foarte delicată. Niciuna dintre părţi nu poate să îşi asigure o majoritate de 18 consilieri, în Consiliul Local Timişoara, majoritate necesară pentru a trece proiectele de patrimoniu. În aceste condiţii, avem doi vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean Timiş, ei rămân pe loc, avem doi viceprimari la Timişoara, şi ei rămân pe loc. Nu vom discuta alte majorităţi, ci de proiecte”, a explicat Bojin.

Nicolae Robu a infirmat însă declarația președintelui CJT, și a explicat că nu a semnat nici un armistițiu între cele două grupări politice din orașul de pe Bega. Mai mult, primarul a explicat că lupta va continua deoarece ambele grupări doresc să aibă o majoritate în consiliile de decizie ale municipiului și ale județului:

„Nu am semnat niciun acord de armistiţiu între PNL şi PSD, sau între Nicolae Robu şi Titu Bojin. Am avut o discuţie amiabilă, în care am discutat deschis diverse probleme şi în care, la un moment dat, am scos atât eu cât şi Titu Bojin în evidenţă faptul că în momentul de faţă niciunul din partidele noastre nu are la nivelul Consiliului Local Timişoara o majoritate consolidată, stabilă cu care să îşi poată asuma decizii majore. Că totul e la limită şi e posibil ca într-o şedinţă să se poată poziţiona 14 dintre consilierii locali într-un fel, iar la şedinţa următoare, 14 în alt fel. Plecând de aici nu ne putem juca de-a schimbarea viceprimarilor sau să luăm alte decizii care ar fi foarte fragile. Dar a conştientiza această realitate nu înseamnă a semna un armistiţiu. Eu o spun răspicat: îmi doresc ca PNL să aibă împreună cu nişte aliaţi majoritate şi în consiliul local şi în consiliul judeţean, după cum la fel de clar este că acelaşi lucru şi-l doreşte şi PSD. Că nu avem aşa ceva nici noi, liberalii, nici pesediştii, e o realitate pe care nu o putem ignora”, este de părere Robu.

În plus, liderul PNL Timiș a explicat că un eventual armistițiu ar fi nul atâta vreme cât scorul general al confruntării este 1-0 în favoarea PSD, referindu-se la schimbarea vicepreşedintelui liberal al Consiliului Judeţean Timiş, Marian Vasile, cu Florian Zanfir, membru PP-DD.

„I-am spus textual lui Titu Bojin că PNL nu se poate împăca cu un scor de 1 la 0 în favoarea PSD. Şi că este o situaţie firească să ne dorim revenirea lui Marian Vasile în funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean şi ne aşteptăm ca acest lucru să se întâmple printr-o decizie cât mai grabnică a instanţei de judecată. Şi, îmi pare rău să spun, eu îmi doresc să fie votate proiectele pentru Timişoara şi nu boicotate de consilierii pesedişti aşa cum s-a întâmplat la ultima şedinţă. I-am spus lui Titu Bojin că doar să vorbim frumos de proiectele Timişoarei nu este de ajuns şi faptele arată că grupul de consilieri PSD a părăsit şedinţa de consiliu, boicotând un proiect pe fonduri europene al cărui beneficiar este Spitalul Municipal. De aici nu se poate trage decât o concluzie: PNL promovează proiectele pentru Timişoara, PSD boicotează proiectele pentru Timişoara sub diverse pretexte”, a încheiat Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare