Timișorenii se pot plimba cu vaporașele pe Bega, dar fără program

Date:

Toate vaporașele care ar urma să circule pe Bega au sosit, a anunțat vineri primarul Timișoarei. Deocamdată, acestea încă sunt testate la apă cu pasageri, fără a avea un program bine stabilit.

Cele șapte vaporetto care ar urma să fie folosite pentru transportul public au ajuns în Timișoara la timp. Nicolae Robu s-a mândrit vineri cu faptul că termenul de livrare a fost respectat și că primăria nu a fost penalizată de Uniunea Europeană pentru finalizarea proiectului de modernizare a malurilor Begăi. Totuși, proiectul nu a fost dus încă la bun sfârșit, deoarece vaporașele circulă în regim de testare și nu au fost introduse în sistemul de transport în comun.

„S-a respectat termenul ca până în data de 30 iunie să avem toate cele șapte vaporetto la apă. Am avut emoții, pentru că așa cum se poate întâmpla la fiecare proiect, și aici au intervenit lucrări neprevăzute. Însă toate au fost fabricate in termen și livrate la timp. Nu le putem pune în convoi pentru că nu avem cum să le prindem. La ora actuală sunt patru la pod și trei în apropierea autogării în Iosefin. Nu au un program, rămân în continuare gratuite pentru cetățeni în modul de testare. Încă mai sunt necesare aprobări pentru a le trece pe program regulat”, a declarat Nicolae Robu.

Cele șapte vaporașe au fost realizate de o firmă din Galați. Fiecare dintre acestea are o capacitate de 50 de locuri și va circula cu maxim 15 km/h.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare