Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialTrafic în CREȘTERE la Aeroportul Internațional Timișoara. Care sunt diferențele față de...

Trafic în CREȘTERE la Aeroportul Internațional Timișoara. Care sunt diferențele față de anul precedent

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Comparativ cu primele nouă luni ale anului precedent, traficul aerian al Aeroportului Internațional din Timișoara a înregistrat o creștere în perioada ianuarie – septembrie a anului 2015. Numărul de pasageri care au călătorit de la aeroportul timișorean este mai mare cu 32%.

În perioada ianuarie – septembrie 2014, aproape 540.000 de pasageri au călătorit de la Aeroportul Internațional Timișoara, față de cei aproape 712.000 înregistrați în aceeași perioadă a anului 2015. Și numărul zborurilor este în creștere. 7679 de aeronave au aterizat sau au decolat de la Timișoara în 2014, numărul fiind mai mare cu 16% anul acesta, 8916 zboruri.

Din câte se pare, aeroportul este în creștere la toate capitolele. Și gradul de încărcare al avioanelor a crescut cu 13%, momentan media fiind de 80 de pasageri pe avion, față de cei doar 70 din anul 2014. Traficul cargo a crescut cu 25%, de la 1416 tone, la 1756 tone în primele nouă luni ale anului curent.

„Avem responsabilitatea de a comunica şi în numele companiilor aeriene că unele destinaţii solicitate sau vehiculate ca informaţie de diferiţi cetăţeni, nu vor putea fi operate dacă nu se dovedesc rentabile din punct de vedere economic. Trăim într-o economie capitalistă globalizată, în care economicul şi nu politicul generează afaceri. Ne aşteptam la acest trend ascendent, deoarece toate eforturile administraţiei Aeroportului Internaţional Timişoara demarate în urmă cu doi ani, de a investi în infrastructura aeroportuară (în zona de operare aeronave) şi de a crea condiţii optime şi atractive pentru companiile aeriene au avut ca scop dorinţa de a introduce noi destinaţii care nu au cum să se materializeze. Politica noastră comercială este realistă şi adaptată la piaţa regională şi, ca o consecinţă firească, suntem convinşi că va produce şi în perioada următoare creşteri de trafic şi noi destinaţii fezabile, cerute de un număr semnificativ şi suficient de clienţi”, a declarat directorul AIT, Iulian Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare