ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Traian Băsescu: România nu e dependentă de importurile de gaze rusești

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Traian Băsescu a declarat, la plecarea spre Buxelles, unde va participa la Consiliul European care își propune  să găsească o rezolvare la problemele din Ucraina, că premisele rezolvării situației sunt legate de acordul de la Budapesta din 1994 și de respectarea acordurilor bilaterale dintre Kiev și Moscova.

Vă informăm că Băsescu se referă la pactul semnat de Statele Unite, Federația Rusă și de Marea Britanie, la în capitala Ungariei, la 5 decembrie 1994. Documentul prevede, printre altele, că cele trei state  se angajează, conform principiilor Actului Final CSCE (Conference on Security and Co-operation in Europe), că vor respecta suveranitatea și independența Ucrainei și a granițelor ei. Intervenția Rusiei  din ultimele săptămâni cât și organizarea referendumului de alipire a Crimeei la Rusia, încalcă flagrant dispozițiile semnate de cele trei puteri mondiale.

”În cazul în care se decide crearea unui format de negociere pentru soluţionarea tensiunilor dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, urmare a acţiunilor din Crimeea, România trebuie să facă parte din formatul de negociere”, este de părere Traian Băsescu.

Șeful statului a explicat că România trebuie să ia parte la negociere, datorită faptului că a treia minoritate din Ucraina este cea română, cu peste 400.000 de cetățeni. Mai mult, Băsescu a adus în discuție și distanța foarte mica dintre granițele României și Crimeea, doar 160 de mile marine.

„Un al doilea argument pe care îl avem este acela că România cel mai apropiat stat membru al UE, de Crimeea, distanţa este de doar 160 de mile marine, ceea ce pentru una din cele 400 de nave ale flotei ruse de la Sevastopol înseamnă un marş de 10 ore, maxim, până la frontierele României”.

Băsescu a adăugat că România se află la 100 de kilometri de frontiera estică a Transnistriei, „alt conflict înghețat”. Mai mult, președinele consideră că interesul national dictează implicarea în negocieri prin faptul că împărțim 640 de kilometri de graniță cu Ucraina ceea ce face ca țara noastră să fie un participant asupra căruia nu se pot ridica semen de întrebare. În încheiere, Băsescu crede că România  nu este dependentă de gazele rusești și dacă situația o va cere, aprovizionarea cu energie se poate substitui cu un import din Norvegia prin interconectorul cu Ungaria.

„Nu în ultimul rând, România nu e dependentă de importurile de gaze din Federaţia Rusă, deci nu are o grea dependenţă şi le poate substitui cu alte forme de aprovizionare cu energie sau chiar cu gaze prin interconectorul cu Ungaria, unde putem primi gaze şi din Norvegia”, a spus preşedintele României.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore