Transportul scolar, un succes in prima saptamana de la lansare, la Timisoara

- Advertisement -

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) şi Primăria Municipiului Timişoara (PMT) au inaugurat, la începutul acestei săptămâni, noul serviciu de transport al elevilor dinspre cartierele orașului înspre cinci dintre principalele scoli din capitala Banatului, serviciu de care au ”profitat” peste 500 de copii și adolescenți.

STPT anunță că prima săptămână în care au funcționat minibusurile care transportă elevii din Timișoara, a fost un adevărat succes. Reprezentanții societății de transport public din capitala Banatului au numărat elevii din fiecare minibus atât la dus, cât și la întors, media fiind una deloc de neglijat. Elevii care urmează cursurile la Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, Colegiul Tehnic ”I.C. Bratianu”, Colegiul ”C.D. Loga”, Colegiul Naţional Pedagogic ”Carmen Sylva” și Colegiul Național Bănățean au făcut ca gradul de încărcare pe cele patru linii destinate transportului şcolar să urce la peste 20 de elevi/cursă (către liceele de care aparţin), respectiv 25 de elevi (către zonele de domiciliu), în condiţiile în care capacitatea unui minibuz este de 25 de persoane.

”73 de liceeni s-au deplasat spre instituţiile de învăţământ de care aparţin luni, ziua inaugurală a noului serviciu, în timp ce 79 s-au întors către zonele de domiciliu; marţi s-au deplasat către cele patru licee 96 de elevi, 124 de elevi alegând să se întoarcă spre zonele de domiciliu; miercuri – 85 de elevi s-au deplasat spre școală, iar 117 s-au întors către zonele de domiciliu; joi – 94 de elevi au apelat la minibuze pentru a se deplasa spre cele patru licee, iar 108 s-au îndreptat spre casă; vineri – 85 de elevi au mers spre instituţiile de învăţământ, în timp ce 89 au ales să se întoarcă spre zonele de domiciliu. Rezultă că, în cele cinci zile, un număr total de 433 de liceeni au ales să se deplaseze spre liceu cu transportul şcolar, iar 517 s-au întors către casă”, transmite STPT, în cadrul unui ”bilanț” realizat de reprezentanții socității.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img