Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Tu ai grijă de dinţii tăi? 8 din 10 români nu au!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
22.9 ° C
24.1 °
21.7 °
42 %
4.1kmh
0 %
mar
24 °
mie
25 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
22 °

Aproximativ 80% dintre români au probleme dentare, apariţia cariilor fiind cea mai frecventă afecţiune, în timp ce europenii se declară mulţumiţi de starea dinţilor, relevă un studiu Ipsos, dat publicităţii cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale

Când vine vorba de igiena dentară, românii se rezumă, în cea mai mare parte, la spălatul pe dinţi, se arată într-un comunicat.

Studiul Ipsos arată că 4 din 10 români au probleme cauzate de placa dentară bacteriană, iar 3 din 10 au respiraţia urât mirositoare şi dinţi sensibili. Cele mai frecvente simptome pentru dinţii sensibili sunt durerile apărute când mănâncă produse reci sau calde (91%), urmate de durerea produsă de consumul produselor dulci / acre (50%) sau atunci când intră în contact cu aerul rece (47%). Unii au semnalat sângerarea gingiilor după periaj, iritarea gingiei şi inflamaţii ale acesteia.

„O igienă orală bună este esenţială pentru calitatea vieţii şi pentru un corp sănătos. Rezultatele acestui studiu confirmă cercetările anterioare şi demonstrează existenţa unor diferenţe semnificative în ceea ce priveşte obiceiurile şi nivelul de cunoştinţe despre normele de igienă orală ale persoanelor intervievate. Tratamentele bolilor cavităţii bucale sunt costisitoare, dar netratarea acestora creşte riscul asociat diabetului, bolilor cardiovasculare sau cancerului”, a declarat prof. Kenneth Eaton, preşedintele Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.

Dintre cei peste 3.500 de europeni intervievaţi, 70% au declarat că sunt mulţumiţi de starea sănătăţii lor dentare. Cu toate acestea, mai mult de jumătate au spus că nu mai au toţi dinţii naturali.

„Obiceiurile care includ o dietă sănătoasă, vizite regulate la medicul stomatolog şi periajul zilnic vă vor ajuta să vă îmbunătăţiţi igiena orală şi veţi avea un zâmbet sănătos”, spune dr. Alexandru Brezoescu, director executiv al Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice.

Îngrijirea dentară curativă tradiţională reprezintă o povară economică semnificativă pentru multe ţări industrializate: cheltuielile actuale ale celor 27 de ţări UE pentru toate aspectele legate de îngrijire şi tratament sunt de aproape 79 miliarde de euro, iar dacă tendinţele continuă, aceasta cifră ar putea poate ajunge la 93 miliarde de euro în 2020.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare