ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Un deputat român cere reducerea TVA la 0, la alimentele de bază

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Prin iniţiativa legislativă înaintată spre dezbatere se propune aplicarea cotei de 0% asupra bazei de impozitare pentru: livrarea de bunuri destinate panificaţiei, livrarea de legume proaspete sau în stare refrigerată destinate consumului, livrarea de carne de animale destinată consumului uman şi livrarea de peşte proaspăt sau în stare refrigerată.

”Prin depunerea acestui proiect de lege am făcut încă un pas necesar pentru a pune în practică angajamentele pe care mi le-am asumat în campania electorală. Iar una dintre promisiunile făcute a fost scăderea la 0 a TVA-ului pentru alimente de bază. România se numără printre puţinele state din regiune fără TVA redus la alimentele de bază sau la anumite servicii. În cursul anului trecut, Guvernul Ponta a decis micşorarea la 9% a TVA-ului pentru produsele de panificaţie şi a promis reducerea TVA-ului şi pentru alte alimente. Făcând o analiză comparativă cu restul statelor UE, putem observa că decizia autorităţilor române privind cota redusă a TVA-ului doar pentru produsele de panificaţie este unică şi că cele mai multe dintre membrele UE au cote reduse sau chiar TVA 0 pentru majoritatea alimentelor”, a precizat deputatul Ovidiu Ioan Dumitru.

De asemenea, prin iniţiativa legislativă supusă dezbaterii se propune reducerea TVA-ului de la 24% la 9% pentru următoarele prestări de servicii şi/sau livrări de bunuri: livrarea de mărfuri destinate copiilor (îmbrăcăminte şi accesorii de îmbrăcăminte, şerveţele şi scutece pentru copii, lapte pentru sugari), livrarea de fructe proaspete destinate consumului, dar şi serviciile regulate de transport public de călători, în regim urban sau suburban, prestate de către autorităţile publice locale. ”Implementarea unei asemenea măsuri va avea ca efect eliminarea completă a evaziunii fiscale în domeniul alimentar. Este o măsură cerută insistent de producători şi una necesară pentru consumatori, în condiţiile în care o mare parte a populaţiei trăieşte sub pragul minim de sărăcie ,iar 42 de procente din totalul cheltuielilor unei gospodării sunt destinate celor pentru mâncare. Evaziunea fiscală în sectoarele carne şi legume-fructe însumează nu mai puţin de 600 de milioane de euro, bani care ar putea să se regăsească în buget. Astfel, această măsură va încuraja producătorii locali şi va veni în sprijinul familiilor cu venituri reduse. Sper ca şi Premierul Victor Ponta să trateze cu seriozitate acest proiect de lege, mai ales că tratează şi o parte dintre promisiunile făcute de partidul pe care îl conduce în campania electorală din 2012”, a precizat Ovidiu Ioan Dumitru, iniţiatorul proiectului.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore