TVA scade la 9%, de la 1 iunie! Ce produse și servicii sunt vizate pentru scăderea taxei

- Advertisement -

Primul ministru al României a anunțat marți, 7 aprilie 2015, că TVA va fi redusă la toate alimentele, fără a se face diferențieri între acestea, ”pentru o aplicare simplificată”, dar şi la băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică. „Nu poți să cumperi carnea cu 9% şi să o vinzi la restaurant cu 24%. Deci, TVA va fi redusă şi la servicii de alimentaţie publică”, a precizat premierul Victor Ponta.

Premierul a confirmat, din nou, că Guvernul dorește reducerea cotei standard de TVA la 20%, începând cu luna ianuarie 2016. „Susţinem -şi avem şi puterea- şi reducerea generală a TVA, la 20%, de la 1 ianuarie 2016, alături de celelalte măsuri din Codurile Fiscale”, a mai spus Ponta.

Liderul PSD a explicat că această măsură poate fi susţinută datorită faptului că în primul trimestru din 2015, încasările venite la buget sunt de 5 miliarde de lei mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Când TVA de 9% intră în vigoare la 1 iunie, trebuie să se ducă aproape toată în preţ”, a mai declarat Ponta, premierul solicitând ministerului Agriculturii şi ANAF să verifice dacă diminuarea TVA va fi reflectată în preţ. Astfel, reducerea TVA la 9 la sută ar trebui să scadă prețurile produselor vizate cu aproape 15 procente.

Primul ministru a anunțat că Guvernul a avut consultări cu Banca Naţională, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană în ceea ce privește reducerea TVA şi că nu se aşteaptă la „foarte multe felicitări”, dar că instituţiile respective au înţeles care este strategia pe termen mediu şi lung anunță agenția Mediafax.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

(P) Noi am fost mereu în mijlocul oamenilor, nu doar acum în perioada electorală

Domnule Dobra, constatăm că PSD Timiș a pornit în...

Victor Ponta: Domnul Robu, tot un fel de Vanghelie, dar din Banat.

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Demisionarul Victor Ponta, PE ASCUNS, la Timișoara!

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Demisionarul Victor Ponta, PE ASCUNS, la Timișoara! Cu echipa Dinamo!

Fostul premier al României, Victor Viorel Ponta a aterizat...

Premierul Victor Ponta și-a anunțat public demisia

România a obținut o victorie în urma protestelor a...

Din aceeași categorie

Categorii Populare