AcasăStiriEconomieTVA scade la 9%, de la 1 iunie! Ce produse și servicii...

TVA scade la 9%, de la 1 iunie! Ce produse și servicii sunt vizate pentru scăderea taxei

Primul ministru al României a anunțat marți, 7 aprilie 2015, că TVA va fi redusă la toate alimentele, fără a se face diferențieri între acestea, ”pentru o aplicare simplificată”, dar şi la băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică. „Nu poți să cumperi carnea cu 9% şi să o vinzi la restaurant cu 24%. Deci, TVA va fi redusă şi la servicii de alimentaţie publică”, a precizat premierul Victor Ponta.

Premierul a confirmat, din nou, că Guvernul dorește reducerea cotei standard de TVA la 20%, începând cu luna ianuarie 2016. „Susţinem -şi avem şi puterea- şi reducerea generală a TVA, la 20%, de la 1 ianuarie 2016, alături de celelalte măsuri din Codurile Fiscale”, a mai spus Ponta.

Liderul PSD a explicat că această măsură poate fi susţinută datorită faptului că în primul trimestru din 2015, încasările venite la buget sunt de 5 miliarde de lei mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Când TVA de 9% intră în vigoare la 1 iunie, trebuie să se ducă aproape toată în preţ”, a mai declarat Ponta, premierul solicitând ministerului Agriculturii şi ANAF să verifice dacă diminuarea TVA va fi reflectată în preţ. Astfel, reducerea TVA la 9 la sută ar trebui să scadă prețurile produselor vizate cu aproape 15 procente.

Primul ministru a anunțat că Guvernul a avut consultări cu Banca Naţională, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană în ceea ce privește reducerea TVA şi că nu se aşteaptă la „foarte multe felicitări”, dar că instituţiile respective au înţeles care este strategia pe termen mediu şi lung anunță agenția Mediafax.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente