Una cu pământul! Nidal Cheikh Asad rămâne fără blocurile din extravilanul comunei Giroc, datorită combinațiilor imobiliare și judiciare, puse în scenă de cooperatiștii Puiu Minda și Mueen Al Shawish

- Advertisement -
Și decizia a fost luată, în primul rând, de auditorii Camerei de Conturi Timiș care, în urma materialelor apărute în voceatimisului.ro, nu numai că s-au autosesizat, dar au și confirmat, la milimetru, veridicitatea dezvăluirilor și informațiilor de presă. Ca mai apoi, toate ilegalitățile urbanistice, din parohia cooperatisto-imobiliară a primarului PSD Ionel Toma, să fie reconfirmate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Timișoara! Așa că, la solicitarea autorităților, care au decis anularea tuturor actelor administrative din extravilanul comunei Giroc, emise prin încălcarea legii și în favoarea familiei sirianului Cheikh, Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș a percutat, s-a executat și a făcut primul pas pentru demolarea blocurilor.

Așa se face că, pe data de 30 august 2022, prin semnătura inspectorului Simion Deteșan, ISC Timiș a înștiințat Primăria Giroc că are o problemă reală cu două certificate de urbanism, ambele emise pe 24 septembrie 2019, în favoarea SC Mimo Real Estate SH SRL, societate care aparține omului de afaceri româno-sirian Nidal Cheikh Asad. Mai exact că două înscrisuri publice, C.U nr. 963 și C.U. nr. 964 care, ulterior, au stat la baza Autorizațiilor de Construire nr. 571 și nr. 572, eliberate în aceeași zi de 17 octombrie 2019, și care au fost puse în circuitul civil prin încălcarea flagrantă a legii. Dincolo de constatarea referitoare la graba cu care s-a perfectat afacerea în interesul cooperativei imobiliare, adică în nici 3 săptămâni, autoritatea de control a concluzionat că, într-un mod absolut șmecheresc, administrația condusă de pesedistul Ionel Toma a eliberat, ÎN EXTRAVILAN, o serie de acte urbanistice, care au creat consecințe juridice devastatoare.

Așa cum rezultă din cele două procese-verbale de control, emise de către ISC Timiș pe numele Primăriei Giroc, manevra, care are la bază eliberarea celor două certificate de urbanism și, mai apoi, a tot atâtea autorizații de construire, toate în beneficiul SC Mimo Real Estate SH SRL, a avut ca acoperire o formulă magică de cuvinte. Una, pe cât de halucinantă, pe atât de deplasată și ilegală: ”…intravilan, conform PUG în lucru”. Altfel spus, terenurile pe care familia Cheikh Asad intenționa să dezvolte un număr de 5 ansambluri imobiliare se găseau, la data eliberării documentelor urbanistice de către administrația de la marginea Timișoarei, conform CF 415757 și CF 415759, în extravilanul comunei. Dar, conform himerei cu PUG-ul comunei Giroc, care se coace, la foc mocnit, de circa 10 ani și tot nu e gata – ba mai mult, între timp, firma care ”a lucrat” la urbanizarea generală a și anunțat rezilierea contractului – cele două parcele ar urma, după o aprobare la fel de ipotetică, să intre în intravilanul localității. Deci, în legalitate! În logică PSD, ceva de genul, azi nu se aplică legea că, probabil, mâine se schimbă!

E cât se poate de clar că toată manevra urbanistico-imobiliară a fost făcută, strict, în interesul cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Și a fost executată prin încălcarea flagrantă a legislației în materie de construcții! Că, azi, toată lumea știe că nu poți construi în extravilan, fără un PUZ, a cărui realizare durează minim un an de zile, fără aviz de oportunitate și fără plata taxelor la stat, care rezidă din introducerea terenului în intravilan. Deci, nu e de mirare că, ISC Timiș a cerut Primăriei Giroc să anuleze cele două certificate de urbanism, eliberate ilegal, în favoarea SC Mimo Real Estate SH SRL, urmând ca, în următoarea perioadă, autoritatea de control să ceară și desființarea celor două autorizații de construire, emise pentru cele 5 imobile din extravilanul comunei Giroc. Și toate, la pachet, cu sesizarea Prefecturii Timiș, exact la fel ca și în cazul ansamblurilor imobiliare ilegale din perimetrul magazinului Lidl din Giroc, dezvoltate pe terenul cooperatiștilor Mueen Al Shawish și Nidal Cheikh Asad!

Nervi în pioneze

Azi, cele două parcele de teren, recte CF 415757 și CF 415759, aparțin lui Ruwaida și Susan, fiicele omului de afaceri sirian Nidal Cheikh Asad, printre altele și deținătoarele SC Ruwiada Development SRL și SC Susan Devolopement SRL. Și tranzacția imobiliară a fost consfințită, chiar dacă patrimoniul a rămas în familie, imediat după ce SC Mimo Real Estate SH SRL a obținut certificatele de urbanism și autorizațiile de construire pe cele două loturi de teren, situate în extravilanul comunei Giroc. Fără dubii, toată povestea are relevanță căci, pentru cele două terenuri ale familiei Asad, mai exact pentru emiterea unor adeverințe de către Primăria Giroc, acte administrative din care să rezulte că parcelele s-ar afla în intravilanul localității, iordanianul Mueen Al Shawish a intrat după gratii cu concursul procurorilor DNA Timișoara.

Și abia acum vin lucrurile interesante, unele care nu fac decât să (re)confirme toate dezvăluirile, din ultimele 15 luni ale voceatimisului.ro și pe care toți cooperatiștii de pe raza comunei Giroc, în frunte cu Puiu Minda și Mueen Al Shawish, le-au negat cu vehemență și cu orice ocazie, până la paroxism. În primul rând, este cât se poate de clar că Nidal Cheikh Asad a știut, încă din prima clipă un lucru, în mod clar. Mai exact că cele două suprafețe de teren, pe care le-a achiziționat, contra sumei de 500.000 euro, provin dintr-o dezmembrare a unui teren extravilan care, inițial, s-a regăsit în patrimoniul SC Mimo Real Estate SH SRL, firmă în care, până la un moment dat, sirianul Cheikh Asad a fost asociat cu iordanianul Al Shawish. Mai mult, că din parcelarea suprafeței au rezultat 3 terenuri arabile, tot extravilane: CF. 415757 – 7882 mp și CF. 415759 – 6259 mp, ambele aflate în portofoliul fiicelor sale și CF. nr. 417034 – 22.500 mp, deținută de SC PMA Imob Giroc SRL, administrată de Ionel Dan Pascu (Puiu Minda).

Oricum, e foarte limpede că, încă de la început, înainte de achiziționarea celor două parcele, între Nidal Cheikh Asad și Mueen Al Shawish a existat o înțelegere verbală. Mai precis că iordanianul Mimo se va îngriji de obținerea actelor de urbanism pentru terenurile sirianului și, totodată, se va ocupa și de introducerea acestora în intravilanul localității Giroc. Nici nu mai contează cum, atâta timp cât astfel de ”experimente”, cu mult dincolo de limita legii, au mai avut loc pe raza localității de la marginea Timișoarei. Toate cu concursul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș care a ținut-o dintre ”eroare umană” în alta, doar în beneficiul cooperatiștilor, așa cum a prezentat, în repetate rânduri, și voceatimisului.ro. O gașcă nebună, asemenea unui cuib de vrăbiuțe, cu atât mai mult cu cât există probe certe, atât adio-video cât și înscrisuri materiale, că imobiliariștii de pe Giroc au… omul nostru la Cadastru!!!

Ca lumina zilei…

Una peste alta, e la mintea cocoșului că, dacă NU ar fi existat garanții ferme din partea tandemului Minda – Mimo că pe terenurile familiei Cheikh Asad, se poate construi, în extravilan sau ”intravilan, conform PUG în lucru”, niciodată sirianul nu ar fi investit, nici 500.000 euro în teren și nici circa 600.000 în construcții de imobile. Ca, la final, să vină ISC Timiș, să-i strice toată combinația și să-l lase cu o daună totală de peste 1 milion de euro, cu dărâmarea construcțiilor și cu aducerea terenului la starea inițială! Cum la fel de sigur e că, niciodată în viața asta, un părinte NU și-ar fi băgat copiii în gura procurorilor DNA Timișoara și nici nu și-ar fi tras după el toată familia, dacă NU ar fi existat, pe sub masa de lucru a cooperativei imobiliare, certitudini și asigurări că afacerile vor funcționa, la fel de bine și ca de obicei!

Că exact așa stau lucrurile, rezultă clar și din rechizitoriul DNA, prin care iordanianul Mueen Al Shawish a fost trimis în judecată ca inculpat, iar Puiu Minda ca martor, în încercare de corupere a arhitectului-șef Florin Roman cu suma de 90.000 de euro. Mai exact, se vede disperarea cu care echipa de șoc de pe raza comunei Giroc – ”M&M” încearcă, cu disperare, să rezolve adeverințele de intravilan, în beneficiul fiicelor lui Nidal Cheikh Asad. Iată o frântură de stenogramă, rezultată ca urmare a înregistrărilor făcute pe data de 19 ianuarie 2022, chiar în parcarea stadionului ”Dan Păltinișanu”: ”Eu vreau să fac la Nidal, asta. Tu să-mi dai adeverințe, acolo, la el. Pentru că el, non-stop, îmi cere 500.000 euro. Și vreau să termin cu prostia asta. Ascultă-mă. Îți dau bani cât vrei tu, numa’ fă-mă să scap de toate stresurile. Am vorbit și cu Puiu despre… și vreau să dau 40.000 euro, în plus. Nouăzeci să fie, ca să-mi dai adeverințele lângă teren, acolo. Dă-mi astea două adeverințe, să plec mai bine dispus de aici…”.

Și mai e un lucru extrem de interesant, care se plimbă, ca un fir invizibil, pe toată lungimea de 49 de pagini a rechizitoriului DNA Timișoara, în cazul cooperatiștilor Puiu Mida și Mueen Al Shawish. Practic, dansul tiptil, unul în vârful degetelor sau slalomul uriaș, care se face printre jaloanele de la OCPI Timișoara, fără julituri și fără să zgârie parchetul! Aici, treaba e simplă căci, pentru realizarea flagrantului la tandemul ”M&M”, cu acceptul procurorilor, arhitectul-șef Florin Roman a eliberat cele două adeverințe de intravilan, în beneficiul sirianului Nidal Cheikh Asad, nr. 4602 și nr. 4610, ambele din data de 4 februarie 2022. Doar că, din pricina unei scurgeri de informații din interior către cooperatiști, și asta o știe milimetric și DNA, flagrantul nu s-a mai materializat! Cert e că din motive (ne)clare, după întocmirea celor două documente, lanțul de la OCPI Timiș, menit să descopere și ”omul nostru de la Cadastru”, a fost întrerupt brusc, ca urmare a unei solicitări venite din partea Primăriei Giroc, administrație care a cerut neoperarea celor două cărți funciare, motivând o eroare funcționărească.

Mai mult ca sigur, dacă jocul ar fi mers până la capăt – înscrisurile fuseseră deja depuse pentru înregistrare, cu toate taxele aferente, la OCPI Timiș de către Alexandra Cristeți, omul de încredere al iordanianului Mueen Al Shawish – azi am fi știut și numele angajatului de la Cartea Funciară care, de-a lungul vremii, și-a dat ok-ul, în repetate rânduri și în mod cu totul ilegal, în favoarea cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Pe baza unor simple hârtii, emise de Primăria Giroc, fără să mai verifice cu colegii de la Cadastru (avizări), fără să-i mai întrebe pe cei de la Ministerul Agriculturii (dacă taxa de scoatere din circuitul agricol a fost sau nu plătită) și fără să vadă vreun HCL prin care terenul e intravilan sau extravilan! Pur și simplu, ca la butic! Și nu e prima dată când erorile umane sau de transcriere se abat peste OCPI Timiș!

În final mai sunt de spus două lucruri. În primul rând că, din pricina combinațiilor imobiliare și ale problemelor cu legea, tensiunile dintre Nidal Cheikh Asad și Mueen Al Shawish sunt la nivelul stratosferei! Asta, în condițiile în care, cât de curând, toată lumea se va lămuri că eliberarea cooperatistului Mimo, din penitenciar în arest la domiciliu, nu are legătură decât cu o simplă foaie de parcurs, una pe persoană fizică… autorizată! Și, nu în ultimul rând că, marea resetare din sânul administrație publice din Giroc, pe care o așteaptă toată lumea de mai bine de un an de zile, va începe săptămâna viitoare. Cu surle și trâmbițe! Fără girofaruri sau mascați!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare