Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Unii dintre cei mai de seamă interpreţi timişoreni reuniţi în cadrul ultimului concert al festivalului Barocul în ipostaze contemporane

- Advertisement -

Festivalul Barocul în ipostaze contemporane derulat în inima Banatului a ajuns în acest an la cea de-a doua ediţie are ca şi obiectiv promovarea marilor valori muzicale ale barocului, o perioadă emblematică muzicii de înaltă calitate şi, simultan, cu grad educativ, religios şi cultural. Ultimul, dar nu şi cel din urmă, concert va avea loc sâmbătă, 26 aprilie, începând cu orele 19:00, în cadrul sălii de cult cu orgă de la Biserica Adventistă. Protagoniştii muzicali vor fi o serie de interpreţi timişoreni reuniţi din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara, Colegiulului Național de Artă Ion Vidu Timișoara, precum şi de la Filarmonica Banatul, printre ei se numără şi sopranele Mia Iuga şi Mariana Oniţă, tenorul Daniel Zah, Lucian Oniţă, Rodica Miclea, Cristina Drăgoiu, Ilie Răşinar alături de mulţi alţi artişti ce vor oferi o splendoare muzicală barocă.

Programul include opere ale unor artişti renumiţi precum Bach, Vivaldi, Händel, Stradella sau Giuseppe Giordani. Astfel, publicul timişorean este invitat să păşească într-o lume barocă de o vibraţie spirituală impresionantă, în cadrul unei seri armonioase.

Proiectul Barocul în ipostaze culturale este încadrat în activitățile cuprinse în festivitățile UVT70 (70 de ani de învățământ universitar) cât și promovarea pentru candidatura la proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore