Universitatea-de-Vest-UVT1

Universitatea de Vest din Timișoara confirmă în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din țările în curs de dezvoltare aflate în Europa și Asia Centrală. Reputația academică, cea din rândul angajatorilor, cercetarea și gradul crescut de internaționalizare au fost factorii care au dus universitatea timișoreană în acest top.

Pentru stabilirea reputației academice s-a luat în calcul percepția cadrelor didactice universitare față de contribuția universităților în domeniul lor, astfel că au existat peste 72.000 de răspunsuri. În ceea ce privește reputația în rândul angajatorilor, datele au fost colectate de la peste 44.000 de persoane. Noul top QS a fost publicat astăzi, iar criteriile de clasificare folosite sunt: reputația academică (30%), reputația angajatorului (20%), raportul student/facultate (15%), lucrări/facultate (10%), impactul web (10%), procentul personalului cu doctorat (5%), citările per lucrare (5%) și indicatori care iau în calcul numărul de membri ai facultății și de studenți internaționali (5 %).

„Clasificările internaționale sunt extrem de obiective și funcționează după o metodologie clară. Ele țin seama de ceea ce contează în activitatea unei universități. Producem specialiști care se regăsesc, după absolvire, în economie. Cei care lucrează cu ei sunt în măsură să vorbească despre performanța lor. De asemenea, suntem evaluați de un număr considerabil de membri ai comunității academice internaționale. În plus, contează citările obținute prin munca de cercetare. Toți acești indicatori sunt absolut obiectivi, iar universitatea noastră îi îndeplinește”, a declarat Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.