sâmbătă,24,iulie,2021
AcasăStiriEducatieUniversitatea de Vest Timișoara, nominalizată la Scopus Awards România

Universitatea de Vest Timișoara, nominalizată la Scopus Awards România

Universitatea de Vest din Timișoara este una dintre cele doar trei instituții nominalizate la Research Excellence Award, premiul care se va acorda pentru merite deosebite în cercetare, folosind datele din Scopus, cea mai mare bază de date de abstracție și citări a literaturii peer-reviewed din lume. Premiile Scopus Awards aparțin inițiativei globale Elsevier, lider mondial în furnizarea de produse și servicii de informații și editură de publicații academice.

Pentru a identifica aceste instituții s-a folosit Field Weighted Citation Impact care se bazează pe datele obținute din Scopus. Field-Weighted Citation Impact din SciVal arată cum se compară numărul de citări obținut de publicațiile unei entități, cu media citărilor obținute de toate celelalte publicații similare. „Nominalizarea pentru excelență în cercetare ne onorează și ne motivează să continuăm pe același drum. Sunt eforturi considerabile depuse de întreaga comunitate care poziționează universitatea noastră în vârful instituțiilor de învățământ superior. Cercetători noștri își aduc contribuția extrem de onorant în lumea științifică globală, chiar dacă rezultatele lor nu își găsesc întotdeauna locul pe agenda publică, ea fiind adesea acaparată de oameni cu o valoare îndoielnică”,a spus Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Potrivit datelor din Scopus, 660 de autori afiliați Universității de Vest din Timișoara au publicat 1077 de documente în perioada 2012-2014.

Nominalizările pentru Scopus Awards 2015

Research Excellence Award

1. Universitatea Babeș-Bolyai

2. Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei

3. Universitatea de Vest Timișoara

Journal Excellence Award

1. Balkan Journal of Geometry and its Applications

2. International Journal of Computers, Communication and Control

3. Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,923FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
184CititoriConectați-vă
46,900AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente