Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieUniversitatea Politehnica Timișoara a devenit pentru trei zile universitatea elevilor

Universitatea Politehnica Timișoara a devenit pentru trei zile universitatea elevilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cei 1.000 de elevi, însoțiți de cadre didactice, au petrecut trei zile la Timișoara, în perioada 27-29 martie, descoperind mediul universitar tehnic timișorean și oportunitățile de care pot beneficia devenind studenți ai Universității Politehnica Timișoara. Mai mult, ei au fost informați cu privire la oferta de studii a universității, au văzut infrastructura sa impresionantă și au aflat de oportunitățile de carieră deosebite pe care studiile tehnice le aduc absolvenților chiar de la reprezentanți de seamă din mediul economic din regiune. De asemenea, elevii au participat la concursurile organizate de șase din cele zece facultăți din UPT.

Elevii s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți în cadrul concursurilor și extrem de interesați și entuziasmați, exprimându-și dorința de a deveni studenți ai universității. Eforturile celor mai buni dintre ei au fost răsplătite prin premiile oferite de companiile partenere UPT, susținătoare ale acestei manifestări.

Reprezentanții mediului de afaceri au fost prezenți atât la festivitatea de deschidere, cât și la cea de premiere, susținând inițiativa acestei universități de prestigiu. Printre personalitățile prezente se numără și următoarele: Radenko Prnja (director general la Flextronics), Horațiu Moldovan (președinte la Lasting Group), Silviu Doboși (director general la Dosetimpex), Dan Bedros (președintele Consiliului Științific Thales România), Christian von Albrichsfeld (director general la Continental România) și reprezentanți din partea BCR. Pe lângă acestea, eforturile universității au fost susținute și de alți actori importanți din mediul economic, ca de exemplu de: Aquatim, Hella, Zoppas Industries România, Microsoft, RETIM, Nova Tim, Coca-Cola, Apaprod Deva și Gauss.

Aeastă acţiune se încadrează în seria de manifestări dedicate aniversării a 95 de ani de tradiţie şi prestigiu academic, 95 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

A sunat clopoțelul pentru elevii din Timiş! Peste 100.000 de copii din judeţ, încep astăzi şcoala!

Aproximativ 3 milioane de elevi și preșcolari au început astăzi școala. Peste 100.000 sunt...

Universitatea Politehnica din Timisoara va avea un camin nou, construit cu bani de la CNI

Universitatea Politehnica din Timișoarava beneficia de construirea unui cămin studențesc pe strada Gavril Musicescu...

Universitatea Politehnica Timisoara, în topul preferintelor absolventilor de liceu

Universitatea Politehnica Timișoara continuă să se mențină în topul preferințelor absolvenților de liceu din...