Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialA III-a ”alergare pentru o cauză” a pornit de la Timișoara. Câți...

A III-a ”alergare pentru o cauză” a pornit de la Timișoara. Câți elevi vor beneficia de burse FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În urmă cu doi ani ”Alerg pentru o cauză” a demarat cu mare entuziasm. ”Proiectul presupunea ca eu să alerg la maratonul din Viena, din 15 aprilie 2012, iar alergarea maratonului să fie dedicată unei cauze. Această cauză a fost strângerea de bani transformaţi mai apoi în 7 burse anuale a câte 1.200 lei, 2 burse parţiale a câte 600 lei şi 12 premii speciale, toate acordate unor elevi merituoşi din cadrul Colegiului ”Samuil Vulcan” din Beiuş, judeţul Bihor, liceu în care am studiat şi eu” precizează inițiatorul acestei ”idei”.

Anul trecut a avut loc ediția a II-a, de data aceasta fiind ales un traseu mai de anduranţa: 200 de kilometri, între Timişoara şi Beiuş, pe parcursul a 4 zile, adică aproximativ 50 km zilnic. Banii adunaţi în urma acestei a doua ediţii au fost folosiţi pentru acordarea a 7 burse anuale de câte 1.200 lei câtorva elevi meritorii de liceu, din cadrul aceluiași Colegiu Naţional ”Samuil Vulcan” din Beiuş.

”În 2014 este timpul pentru a treia ediţie a proiectului Alerg Pentru O Cauză. Acum organizăm o ştafetă în alergare pe acelaşi traseu de 200 de kilometri, între Timişoara şi Beiuş” a explicat inginerul care a inițiat proeictul. Ştafeta a pornit sâmbătă 6 septembrie, la ora 9:00 din Parcul Botanic din Timişoara şi se va sfârşi duminică 7 septembrie, în centrul Beiusului, la ora 16:30.

”Dorim astfel să dăm şansa fiecărui om care doreşte să susţină proiectul să facă mai mult decât a dona pentru burse: acum puteţi alerga împreună cu noi pentru burse. Traseul este împărţit în ture de câte 5 kilometri. Fiecare susţinător îşi alege o tură (sau, de ce nu, mai multe) pe care o aleargă şi îşi încurajează prietenii să îl susţină, donând pentru bursele elevilor” a mai spus Remus Sime, înainte de plecarea în cursă.

Elevii care vor fi premiaţi cu aceste burse trebuie să aibă media generală pe anul precedent peste 9.00 şi să provină din familii cu venituri modeste. Bursele vor fi anuale, în cuantum total de 1.400 de lei, distribuiţi lunar elevilor, pe o perioadă de 12 luni.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

A sunat clopoțelul pentru elevii din Timiş! Peste 100.000 de copii din judeţ, încep astăzi şcoala!

Aproximativ 3 milioane de elevi și preșcolari au început astăzi școala. Peste 100.000 sunt...

O noua linie de transport scolar la Timisoara. Apare traseul S11!

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a anunțat, cu puțin timp în urmă, că...

Liceul Vlad Tepes din Timisoara are sase noi sali de clasa, la debut de an scolar

Elevii liceului ”Vlad Țepeș” din Timișoara încep noul an școlar într-un număr mărit de...