A III-a ”alergare pentru o cauză” a pornit de la Timișoara. Câți elevi vor beneficia de burse FOTO

În urmă cu doi ani ”Alerg pentru o cauză” a demarat cu mare entuziasm. ”Proiectul presupunea ca eu să alerg la maratonul din Viena, din 15 aprilie 2012, iar alergarea maratonului să fie dedicată unei cauze. Această cauză a fost strângerea de bani transformaţi mai apoi în 7 burse anuale a câte 1.200 lei, 2 burse parţiale a câte 600 lei şi 12 premii speciale, toate acordate unor elevi merituoşi din cadrul Colegiului ”Samuil Vulcan” din Beiuş, judeţul Bihor, liceu în care am studiat şi eu” precizează inițiatorul acestei ”idei”.

Anul trecut a avut loc ediția a II-a, de data aceasta fiind ales un traseu mai de anduranţa: 200 de kilometri, între Timişoara şi Beiuş, pe parcursul a 4 zile, adică aproximativ 50 km zilnic. Banii adunaţi în urma acestei a doua ediţii au fost folosiţi pentru acordarea a 7 burse anuale de câte 1.200 lei câtorva elevi meritorii de liceu, din cadrul aceluiași Colegiu Naţional ”Samuil Vulcan” din Beiuş.

”În 2014 este timpul pentru a treia ediţie a proiectului Alerg Pentru O Cauză. Acum organizăm o ştafetă în alergare pe acelaşi traseu de 200 de kilometri, între Timişoara şi Beiuş” a explicat inginerul care a inițiat proeictul. Ştafeta a pornit sâmbătă 6 septembrie, la ora 9:00 din Parcul Botanic din Timişoara şi se va sfârşi duminică 7 septembrie, în centrul Beiusului, la ora 16:30.

”Dorim astfel să dăm şansa fiecărui om care doreşte să susţină proiectul să facă mai mult decât a dona pentru burse: acum puteţi alerga împreună cu noi pentru burse. Traseul este împărţit în ture de câte 5 kilometri. Fiecare susţinător îşi alege o tură (sau, de ce nu, mai multe) pe care o aleargă şi îşi încurajează prietenii să îl susţină, donând pentru bursele elevilor” a mai spus Remus Sime, înainte de plecarea în cursă.

Elevii care vor fi premiaţi cu aceste burse trebuie să aibă media generală pe anul precedent peste 9.00 şi să provină din familii cu venituri modeste. Bursele vor fi anuale, în cuantum total de 1.400 de lei, distribuiţi lunar elevilor, pe o perioadă de 12 luni.

Foto: Constantin Duma

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

O noua linie de transport scolar la Timisoara. Apare traseul S11!

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a anunțat, cu...

Liceul Vlad Tepes din Timisoara are sase noi sali de clasa, la debut de an scolar

Elevii liceului ”Vlad Țepeș” din Timișoara încep noul an...

Liniile metropolitane M36 si M46 isi modifica orarul pentru elevii din Sanmihaiu Roman si Sag

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) şi primăriile comunelor...

Linii de transport scolar cu trasee prelungite in cartierele Plopi si Ronat, la Timisoara

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că, începând...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img