Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Viceprimarul Dan Diaconu susţine Festivalul Internaţional de Dans Timişoara!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Zece zile de dans îi aşteaptă pe timişoreni. Zece zile de dans sportiv, contemporan şi tango argentinian. În cadrul Festivalului Internaţional de Dans vor participa între 500 şi 600 de perechi de dansatori din toată lumea. Dansatori ce vor veni chiar şi de peste oceanul Atlantic, din Statele Unite ale Americii.

Festivalul va avea loc între 18 şi 27 octombrie. Primele trei zile vor fi ocupate de competiţii de dans sportiv. Competiţii ce vor debuta vineri – 18 octombrie, în sala Constantin Jude din Sala Olimpia şi vor face parte din Cupa Baroque ediţia a 7-a. În 19 şi 20 octombrie va avea loc tot în sala Constantin Jude – Timişoara Open Championship . Tot în 19 octombrie, Sâmbătă va avea loc pentru prima oară în România – Campionatul Uniunii Europene de 10 dansuri.

Competiţia Timişoara Open Championship este una internaţională de talie foarte înaltă” – a spus Horia Preda, unul din organizatorii festivalului şi întemeiator a clubului Dance Spirit. “În timp ce competiţia Uniunii Europene este o premieră pentru România şi pentru Timişoara, care ajunge astfel în vizorul lumii internaţionale de dans.

Dansul Contemporan se va desfăşura în datele de 21, 22 şi 23, iar Tangoul Argentinian va ocupa ultimele patru zile ale festivalului.

În tot timpul festivalului, pe lângă spectacolele şi competiţiile de dans, vor avea loc şi ateliere de dans (workshop-uri) la care va putea participa orice persoană de orice vârstă care vrea să îşi testeze abilităţile de dans, sau doar să se bucure de experienţa dansului.

Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timişoara susţine acest proiect care va ajuta candidatura oraşului la capitală culturală europeană pentru 2021. Festivalul primeşte din partea administraţiei locale 35.000 de lei şi disponibilitatea sălilor unde se va desfăşura spectacolul.

Întregul program al festivalului poate fi găsit AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare