Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieVictor Ponta, despre acțiunile ANAF: ”Ar fi corect ca cei care critică,...

Victor Ponta, despre acțiunile ANAF: ”Ar fi corect ca cei care critică, în primul rând, să-și plătească taxele și impozitele”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat în cursul acestei luni o acțiune amplă care are ca scop eliminarea, sau cel puțin reducerea masivă a evaziunii fiscale, care, din nefericire, în România a ajuns la cote inimaginabile. Așa cum era de așteptat, reacțiile comercianților descoperiți cu ”minusuri” sau ”plusuri” în casă, au sărit ca arși după ce inspectorii ANAF au suspendat activitatea în unități comerciale unde au descoperit inclusiv sume derizorii în minus sau în plus în casă.

La acuzele aduse de comercianți, a răspuns și premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă. ”Cred că dacă există abuzuri făcute de către cei de la ANAF, cu siguranță aceste abuzuri vor fi sancționate. Dar, în același timp, văd că există deja o frăție a evazioniștilor fiscali. Avem companii și în media care datorează bugetului de stat peste 100 de milioane de lei și atunci e evident că ei se luptă cu ANAF-ul ca să nu plătească taxe și impozite. Cred că ar fi corect ca cei care critică, în primul și în primul rând, să-și plătească ei taxele și impozitele. Pentru că atlfel, când nu plătești nicio taxă și niciun impozit e așa ușor să critici. De la mic la mare toată lumea trebuie să respecte legea”, a explicat social-democratul aflat la conducerea Guvernului, conform digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare