Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieVIDEO! Pasajul Michelangelo, îngheţat de la infiltraţii. Robu susţine că în zonă...

VIDEO! Pasajul Michelangelo, îngheţat de la infiltraţii. Robu susţine că în zonă nu e pericol de accidente

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Infiltrațiile de apă din pasajul Michelangelo riscă să producă accidente. Cel puţin asta putem deduce din intervenţia Societăţii Drumuri Municipale care astăzi împrăştia sare sau material antiderapant prin pasaj, pentru ca maşinile să nu alunece pe drumul îngheţat.

[responsive_youtube

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, dă asigurări că totul este sub control şi că zona nu este nici pe departe un pericol.

„Nu este nimic semnificativ. Este o zonă, din când în când în anumite zone, din cauza porozităţilor, a presiunii care e schimbătoare, apar poate vagi infiltraţii, se face condens, nu e nicio problemă. Toate astea sunt expertizate, este Inspectoratul de Stat în Construcţii care se duce, se iau probe de laborator, astea sunt prostii pe care le spune cineva care cine ştie ce supărare o fi avut acolo pe şantier că l-o fi pus cineva să lucreze mai mult. Aici sunt proceduri care se respectă cu sfinţenie, nici vorbă de aşa ceva. Scrie în cărţi, spun şi specialiştii, la astfel de lucrări apar mici zone care se umezesc pentru că apa îşi găseşte diverse culoare în împrejurimi se vine cu presiune într-un loc sau altul şi când se întâlnesc anumite porozităţi reuşeşte să pătrundă. Soluţiile tehnice există, eu ştiu asta de la specialişti că nu e domeniul meu de specialitate nu le ştiam până nu am pus întrebările de rigoare. Atunci când e cazul trebuie să se injecteze anumite substanţe, pentru că dacă am injecta acele substanţe de la început, costurile ar fi uriaşe că sunt foarte scumpe şi atunci se asumă lucrul acesta. Se intervine punctual acolo unde apar probleme şi se dau trei găuri şi se injectează substanţa respectivă, aşa se face la metrou şi în alte zone unde există pasaje. Alţii ignoră total şi aţi văzut că şi în România şi în străinătate, în unele locuri se pun pe pereţii verticali, de exemplu, se pun plăci, se face placare metalică şi nici nu se vede că apar din loc în loc. La noi nu a fost cazul, ar fi costat şi foarte mult, dar nici nu sunt prezente astfel de probleme atât de mult încât să deranjeze. Mai apare jos. Ele sunt total nesemnificative, e vorba de un pahar de apă pe o zonă, dar dacă îngheaţă, aluneci. Nu e absolut nicio problemă, toate au fost expertizate. Nu este nici cea mai mică problemă. Dacă ar fi, s-ar interveni, că există soluţii la orice”, a declarat astăzi Nicolae Robu.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=pZJQWTCu-x0&feature=youtu.be]

Investiţia a fost făcută cu bani de la Uniunea Europeană pe fostul ciclu de finanţare şi a costat peste 50.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

10 utilaje de deszăpezire au intervenit, în cursul nopţii trecute, pe străzile din Timişoara pentru prevenirea formării poleiului!

Utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzile din Timişoara şi noaptea trecută, având în...

Se circulă în condiţii de iarnă, pe şoselele din vestul ţării! Utilajele DRDP au ieşit pe drumurile naţionale şi autostrada A1, noaptea trecută

Aproape 500 de tone de material antiderapant s-au răspândit pe drumurile naționale și autostrada...

DRDP Timisoara, pregatita pentru iarna! Cel putin in poze…

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a anunțat că a fost instituit...