Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimar de capitală culturală, Robu vrea să îşi ia scene: "Nu o...

Primar de capitală culturală, Robu vrea să îşi ia scene: „Nu o să mai permit să nu se facă ce cer eu în această privinţă”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu a decis: Timişoara, oraşul care deţine titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021, are nevoie de achiziţii proprii care să susţină activitatea din domeniul cultural.

Primele pe listă sunt două scene, pentru concertele care în Timişoara sunt în număr din ce în ce mai mare. Robu promite că va aloca bani de la bugetul local pentru ca acestea să fie cumpărate de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

„Se constată că de banii pe care îi plăteşte Casa de Cultură a Municipiului se fac lucruri care atât costă la preţul pieţei. Problema este alta, eu am cerut de multă vreme să se cumpere scenă. Şi ne trebuie o scenă mare şi una mică şi nu o să mai permit să nu se facă ce cer eu în această privinţă. Avem atât de multe evenimente ca să avem nevoie de propriile noastre scene că doar nu o să plătim chirie. Evident că nu o să ţinem oameni angajaţi care să asigure tot ce trebuie în jurul unei scene. Acolo sunt o mulţime de aparate performante şi e nevoie de tehnicieni pe măsură care să ştie să le gestioneze. Oricum trebuie să avem colaborări”, a declarat primarul Robu.

Numai în anul 2016, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara a plătit pentru servicii de închiriere de echipamente sonorizare suma de 2.000.000 de lei, din bugetul alocat prin CLT, care se ridică la 12.000.000 de lei. Robu spune însă că nu ştie dacă primăria va da şi bani pentru achiziţia de boxe.

„Nu ştiu cât s-a plătit, dar ca să lămurim lucrurile tot ce s-a făcut de către Casa de Cultură s-a făcut legal. Dacă Doamne fereşte cineva a îndrăznit să facă altfel va da socoteală. Nu cred că s-a întâmplat astfel. Nu am suspiciuni să se fi întâmplat aşa ceva acolo. Dincolo de legalitate, noi trebuie să avem şi eficienţa a ceea ce facem. Trebuuie cumpărat tot ce se justifică. Nu mă pricep la tot ce se justifică. Dacă unele lucruri sunt foarte scumpe şi nu merită să fie cumpărate pentru a le folosi de nu ştiu câte ori pe an, nu se cumpără”, a mai spus primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare