Toate măsurile care trebuie adoptate în privinţa agriculturii, inclusiv distribuirea de bani către producătorii afectaţi de secetă, vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a declarat la începutul şedinţei săptămânale a Executivului, premierul Victor Ponta.

„Domnul ministru al agriculturii a pregătit, şi săptămâna viitoare vom aproba în Guvern, toate măsurile pe care le avem de luat pentru sfârşitul acestui an pentru agricultură, graţie unor bani pe care, sper, să-i încasăm, am înţeles, în timp util pentru a fi distribuiţi către producătorii afectaţi de secetă. Înţeleg că 400 de milioane de lei sunt deblocaţi pentru POSDRU şi urmează să fie, evident, în discuţii cu Ministerul Afacerilor Europene şi Ministerul Muncii. Banii urmează să fie plătiţi către beneficiarii de proiecte pe măsură ce aceste cereri se transmit mai departe pentru decontare”, a menţionat Ponta.

Statul îi despăgubeşte pe fermieri cu 100 de lei la hectar pentru culturile distruse de secetă. Banii vor ajunge la fermieri în a doua parte a lunii noiembrie, cu condiţia ca aceştia să nu renunţe la exploatarea suprafeţelor de teren agricol timp de trei ani.

O.T.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.