Victor Babeş

Dureri de stomac, stări febrile şi apariţia unor erupţii pe piele sunt simptomele pe care le prezentau peste 20 de pacienţi care au ajuns în ultima perioadă pentru tratament la Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara. Nu mai puţin de 25 de pacienţi au fost diagnosticaţi luna trecută cu de enterovirus sau boala „gură-mână-picior”. Boala apare în general la copii, iar pacienţii diagnosticaţi nu necesită internare.

„Au venit pacienți cu eneterovirus. O viroză cu determinare fie pulmonară curge nasul, pacientul face febră, tușește și pot apărea erupții sau alte manifestări digestive: colici abdominale, câteva scaune moi, diareice, greață. Pot da determinări și severe, encefalită și meningită. Cazurile care au ajuns la noi au fost mai mult cu erupții, în jurul gurii, pe palme și pe tălpi. Luna trecută au fost aproximativ 25 de cazuri”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, Virgil Musta.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.