mascati-actiune

Campanie inedită a Serviciului de Acţiuni Speciale din Timiş. Mascaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş îi vor antrena pe agenţii din secţii, pentru a putea să se apere mai bine atunci când sunt atacaţi de cetăţeni în timpul intervenţiilor. Campania SAS Timiş se desfăşoară în premieră naţională.

Şeful SAS Timiş, Dan Milincu, a declarat că „din acest punct de vedere cu pregătire strictă pe partea de intervenţie este o premieră la nivel judeţean şi naţional, în sensul că structurile pentru acţiuni speciale în primă fază cu instructorii specializaţi pe care îi avem în cadrul structurilor se ocupă de partea tactică de intervenţie. Activitatea a început din 15 august 2017, vorbim de un micro stagiu, trei module de pregătire. Modulul 1 ţine de partea conceptuală, principii tactice de intervenţie, folosirea forţei. (…) În cadrul modului 2 se parcurge tematică pe linie de imobilizări, tactici de luptă corp la corp, iar modulul 3 este legat de intervenţie în diferite situaţii, astfel încât să acoperim o întreagă paletă operaţională”.

Milincu a explicat că mascaţii au pregătit până acum peste 500 de poliţişti despre care consideră că sunt determinaţi. Acesta spune că agenţii sunt încurcaţi cel mai mult în munca lor de actele de ultraj, dar că pe viitor poliţiştii din România vor avea în dotare veste antiglonţ şi antiînjunghiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.