Zeci de timişoreni au întins o mână de ajutor victimelor inundaţiilor din Serbia FOTO

- Advertisement -

Ultimele zile au însemnat mobilizare, atât pentru mai multe instituţii din oraşul de pe Bega, cât şi pentru timişoreni. Conform surselor, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat miercuri că din judeţul Timiş a plecat spre Serbia, marţi, un prim convoi de la ISU „Banat” cu trei autocamioane, trei motopompe, două bărci de salvare şi opt persoane, pentru a ajuta la evacuarea apei. Acesta a menţionat şi o cisternă cu 6.000 de litri de apă potabilă trimisă către zonele inundate, precum şi mai multe pături pliabile, produse de strictă necesitate pentru bebeluşi şi baxuri de ulei şi zahăr.

Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara, Uniunea Sârbilor din România şi Consulatul Serbiei la Timişoara au iniţiat o acţiune umanitară ce se va desfăşura în perioada 18 mai – 8 iunie 2014, iar ajutoarele adunate vor ajunge la cei aflaţi în suferinţă. Tot în Timişoara şi un restaurant vine în ajutorul victimelor. Astăzi, echipa noastră a colectat ajutoare de la timişorenii generoşi ce nu au avut posibilitatea să le transporte personal. Saci de haine, tot felul de alimente sau produse de igienă au ajuns la locaţia din Piaţa Bălcescu.„Strângem ajutoare de duminică. Până acum avem patru tiruri cu tot felul de lucruri, haine, conserve, saltele, lenjerie, litri de apă potabilă şi dezinfectant.” ne-a spus Leontin Selezan, patronul restaurantului Yugoslavia. Într-adevar, cand am ajuns la locaţie, în interiorul restaurantului un colţ întreg era dedicat ajutoarelor.

Autorităţile din Serbia şi Bosnia au cerut ajutor internaţional pentru gestionarea situaţiei. Paisprezece ţări membre UE s-au mobilizat pentru a furniza material şi experţi, a anunţat Comisia Europeană.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

15 irakieni si sirieni opriti de politistii de frontiera la granita cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...

Albanezi opriti de Politia de Frontiera la granita cu Serbia. Ce planuri aveau?

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru cetăţeni din...

Doi albanezi, opriti de politistii de frontiera la granita judetului Timis cu Serbia

Poliţiştii de frontieră care păzesc ”marginea” județului Timiș dinspre...

Migranti prinsi la granita cu Serbia. De cine erau ajutati sa intre in tara

Patru migranți care încercau să intre ilegal în România...

Migranti prinsi in timp ce treceau granita ilegal. De ce au sunat politistii la 112

Doi iranieni care încercau să treacă graniţa dinspre Serbia...

Din aceeași categorie

Categorii Populare