Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialZeci de timişoreni au întins o mână de ajutor victimelor inundaţiilor din...

Zeci de timişoreni au întins o mână de ajutor victimelor inundaţiilor din Serbia FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele zile au însemnat mobilizare, atât pentru mai multe instituţii din oraşul de pe Bega, cât şi pentru timişoreni. Conform surselor, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat miercuri că din judeţul Timiş a plecat spre Serbia, marţi, un prim convoi de la ISU „Banat” cu trei autocamioane, trei motopompe, două bărci de salvare şi opt persoane, pentru a ajuta la evacuarea apei. Acesta a menţionat şi o cisternă cu 6.000 de litri de apă potabilă trimisă către zonele inundate, precum şi mai multe pături pliabile, produse de strictă necesitate pentru bebeluşi şi baxuri de ulei şi zahăr.

Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara, Uniunea Sârbilor din România şi Consulatul Serbiei la Timişoara au iniţiat o acţiune umanitară ce se va desfăşura în perioada 18 mai – 8 iunie 2014, iar ajutoarele adunate vor ajunge la cei aflaţi în suferinţă. Tot în Timişoara şi un restaurant vine în ajutorul victimelor. Astăzi, echipa noastră a colectat ajutoare de la timişorenii generoşi ce nu au avut posibilitatea să le transporte personal. Saci de haine, tot felul de alimente sau produse de igienă au ajuns la locaţia din Piaţa Bălcescu.„Strângem ajutoare de duminică. Până acum avem patru tiruri cu tot felul de lucruri, haine, conserve, saltele, lenjerie, litri de apă potabilă şi dezinfectant.” ne-a spus Leontin Selezan, patronul restaurantului Yugoslavia. Într-adevar, cand am ajuns la locaţie, în interiorul restaurantului un colţ întreg era dedicat ajutoarelor.

Autorităţile din Serbia şi Bosnia au cerut ajutor internaţional pentru gestionarea situaţiei. Paisprezece ţări membre UE s-au mobilizat pentru a furniza material şi experţi, a anunţat Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

15 irakieni si sirieni opriti de politistii de frontiera la granita cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa (judeţul Caraş Severin) au...

Albanezi opriti de Politia de Frontiera la granita cu Serbia. Ce planuri aveau?

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru cetăţeni din Albania care au încercat să...

Doi albanezi, opriti de politistii de frontiera la granita judetului Timis cu Serbia

Poliţiştii de frontieră care păzesc ”marginea” județului Timiș dinspre Serbia au depistat doi cetăţeni...