Ziua Demnităţii Medicale – O iniţiativă timişoreană în premieră naţională

0
552

Concertul extraordinar al BIGG DIMM A’BAND, găzduit de Filarmonica Banatul din Timişoara, va avea loc duminică, 3 noiembrie 2013, de la ora 18:00, în prezentarea lui Robert Şerban, ocazie cu care va fi lansat, în premieră, proiectul Ziua Demnităţii Medicale.

O zi care va avea ca scop nu doar sărbătorirea tuturor celor implicaţi în actul medical, ci şi prilejul de a promova egalitatea de şanse a tuturor pacienţilor în faţa actului medical performant, conştientizarea opiniei publice cu privire la oferta de servicii în sănătate, dezvoltarea competenţelor profesionale şi, nu în ultimul rând, a solidarităţii umane. Cu alte cuvinte, această zi se vrea o zi a Medicului şi a Pacientului deopotrivă. O zi a demnităţii şi respectului reciproc.

„Proiectul este gândit pe termen lung şi, cu ocazia concertului nostru, o să depanăm o poveste. O poveste despre dureri, speranţe şi viaţă, în care veţi afla în ce fel, pacienţi, medici şi jurnalişti vor deveni personaje reale ale unei cărţi unice în România. O carte despre oameni care au dăruit viaţă altor oameni, o carte despre zâmbete renăscute. Toate acestea printre alte surprize cu care vă aşteptăm” a declarat Dr. Lucian Florea, director general Neuromed.

Spune-ţi opinia civilizat!