Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialZiua Pompierilor Români, dublă semnificație pentru Jimbolia. Ce s-a mai sărbătorit în...

Ziua Pompierilor Români, dublă semnificație pentru Jimbolia. Ce s-a mai sărbătorit în orașul de la granița cu Serbia

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ziua Pompierilor Români, care a avut loc ieri, 13 septembrie, are o dublă semnificație pentru Jimbolia. Pe lângă sărbătoarea în cinstea oamenilor care se luptă adesea cu focul, lângă granița cu Serbia s-au sărbătorit 140 de ani de la înființarea formațiunii voluntare de pompieri.

În anul 1875 s-a înființat prima formațiune de intervenție în caz de incendiu sub denumirea de „Reuniunea Pompierilor Voluntari”, care era compusă din 70 de membrii și 10 muzicanți, cu primul comandant Georg von Duffaud, președinte de onoare fiind contele Csekonics Endre. Și în prezent, în Jimbolia, mai funcționează Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență având în compunere un compartiment de prevenire a situațiilor de urgență, formațiuni de intervenție în vederea limitării și înlăturării situațiilor de urgență, precum și echipe specializate constituite în funcție de tipurile de riscurile care apar, cu un total de 41 de persoane, dintre care 31 voluntari.

Pe plan profesional, ținând cont de proximitate, S.V.S.U. Jimbolia are relații de colaborare pe plan profesional cu formațiuni similare din localitățile Magyarcsernye și Nova Crjna – Serbia, dar și cu Pustamerges din Ungaria. În anul 1992 a fost înființat muzeul pompierilor „Florian” cu o tradiție de peste 130 de ani de luptă contra incendiilor.

La sărbătoarea care a avut loc ieri au luat parte inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al judeţului Timiș, dl. locotenent-colonel Lucian Vasile Mihoc și adjunctul acestuia dl. colonel Corneliu Șurlin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare