ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ziua Pompierilor Români, dublă semnificație pentru Jimbolia. Ce s-a mai sărbătorit în orașul de la granița cu Serbia

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ziua Pompierilor Români, care a avut loc ieri, 13 septembrie, are o dublă semnificație pentru Jimbolia. Pe lângă sărbătoarea în cinstea oamenilor care se luptă adesea cu focul, lângă granița cu Serbia s-au sărbătorit 140 de ani de la înființarea formațiunii voluntare de pompieri.

În anul 1875 s-a înființat prima formațiune de intervenție în caz de incendiu sub denumirea de „Reuniunea Pompierilor Voluntari”, care era compusă din 70 de membrii și 10 muzicanți, cu primul comandant Georg von Duffaud, președinte de onoare fiind contele Csekonics Endre. Și în prezent, în Jimbolia, mai funcționează Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență având în compunere un compartiment de prevenire a situațiilor de urgență, formațiuni de intervenție în vederea limitării și înlăturării situațiilor de urgență, precum și echipe specializate constituite în funcție de tipurile de riscurile care apar, cu un total de 41 de persoane, dintre care 31 voluntari.

Pe plan profesional, ținând cont de proximitate, S.V.S.U. Jimbolia are relații de colaborare pe plan profesional cu formațiuni similare din localitățile Magyarcsernye și Nova Crjna – Serbia, dar și cu Pustamerges din Ungaria. În anul 1992 a fost înființat muzeul pompierilor „Florian” cu o tradiție de peste 130 de ani de luptă contra incendiilor.

La sărbătoarea care a avut loc ieri au luat parte inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al judeţului Timiș, dl. locotenent-colonel Lucian Vasile Mihoc și adjunctul acestuia dl. colonel Corneliu Șurlin.

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore