Politia-de-PAste

Şeful Poliţiei Române a dispus ca, pe lângă activităţile de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii să fie prezenţi şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti.

În acest sens, în perioada 10-13 aprilie, poliţiştii timișeni, 844 de la ordine publică, 108 de la structurile de poliţie rutieră, 45 de investigaţii criminale, 331 de la transporturi şi de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla la datorie.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice se vor organiza 448 de patrule de siguranţă publică, dintre care 42 pedestre şi 406 auto. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, toate aparate radar din dotarea Serviciului Rutier Timiş.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în 142 de trenuri de călători precum şi în 149 de staţii şi triaje de cale ferată.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Pentru a petrece sărbătorile Pascale în liniște, polițiștii vă recomandă:
– adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
– în zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
– nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
– nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
– în aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
– când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!
– dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Cu acest prilej, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș transmite tuturor: ”SĂRBĂTORI FERICITE, PLINE DE LUMINĂ!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.