Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

17 Decembrie, a doua zi de proteste la Timişoara în perioada Ceauşistă

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Astăzi zi de doliu în Timișoara, în memoria martirilor căzuți la Revoluția din 1989.În aceasta perioada Timişorenii îşi amintesc de faptele eroice pe care revoluționarii le-au făcut pentru ca noi toți  să trăim în libertate.

17 decembrie 1989, z17 Decembrie, a doua zi de proteste la Timişoara în perioada Ceauşistă 1iua in care s-a murit pentru libertate, armata a ucis la Timişoara 59 de oameni, alți zeci de oameni au fost răniți. Cel mai grav caz mediatizat a fost uciderea celor 45 de tineri ale căror cadavre au fost furate din Morga Spitalului Judeţean Timişoara, duse ulterior la Crematoriul „Cenuşa” din Bucureşti, iar cenuşa a fost aruncată în canalul de la Popești Leordeni.

  Militarii au tras în protestatarii din Piața Libertății, Piața Victorei, Calea Gurocului, Calea Lipovei și Calea Buziașului. Și-au dorit libertate și jertfa lor ne-a adus-o nouă. Datorită acestor fapte eroice în 17 decembrie Timișoara este sub steag negru de doliu.

Urmărește-ne pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Au trecut anii peste noi si nu stim exact cu ce ne-am ales dupa acele zile de decembrie in 1989. Cel putin o aducere aminte ar putea sa ne tina treaza constiinta, pentru ca orice s-ar spune mai tot din ce avem astazi se datoreaza celor curajosi de atunci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare