Astăzi zi de doliu în Timișoara, în memoria martirilor căzuți la Revoluția din 1989.În aceasta perioada Timişorenii îşi amintesc de faptele eroice pe care revoluționarii le-au făcut pentru ca noi toți  să trăim în libertate.

17 decembrie 1989, ziua in care s-a murit pentru libertate, armata a ucis la Timişoara 59 de oameni, alți zeci de oameni au fost răniți. Cel mai grav caz mediatizat a fost uciderea celor 45 de tineri ale căror cadavre au fost furate din Morga Spitalului Judeţean Timişoara, duse ulterior la Crematoriul „Cenuşa” din Bucureşti, iar cenuşa a fost aruncată în canalul de la Popești Leordeni.

  Militarii au tras în protestatarii din Piața Libertății, Piața Victorei, Calea Gurocului, Calea Lipovei și Calea Buziașului. Și-au dorit libertate și jertfa lor ne-a adus-o nouă. Datorită acestor fapte eroice în 17 decembrie Timișoara este sub steag negru de doliu.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

  1. Au trecut anii peste noi si nu stim exact cu ce ne-am ales dupa acele zile de decembrie in 1989. Cel putin o aducere aminte ar putea sa ne tina treaza constiinta, pentru ca orice s-ar spune mai tot din ce avem astazi se datoreaza celor curajosi de atunci!

Comments are closed.