Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Un ultim omagiu! Trupul neînsuflețit al “Eroului de la Timișoara” a fost depus la Consiliul Județean Timiș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișorenii care vor să îi aducă un omagiu fostului senator și revoluționar Ioan Marcu pot face acest lucru astăzi, duminică 21 noiembrie, în holul Consiliului Județean Timiș, între orele 10 – 16.

De duminică seara până luni, trupul neînsuflețit al celebrului luptător al Revoluției din 1989 de la Timișoara va fi depus la Biserica Martirilor de pe strada Albac, în zona Girocului. Tot acolo va avea loc și o slujbă de pomenire la care va participa Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.

Înmormântarea va avea loc luni, la ora 14:00, la Cimitirul Eroilor.
Ion Marcu s-a stins din viața vineri dimineața, anunțul fiind făcut de către fiul acestuia, Alexandru Marcu, pe pagina personală de Facebook. Fără doar și poate, Ion Marcu, pe atunci muncitor la Uzinele Mecanice Timișoara, a fost cea mai emblematică figură a Revoluției de la Timișoara cu atât mai mult cu cât a condus coloana de demonstranți în 20 decembrie 1989, îmbrăcat într-un cearșaf alb.

De numele lui Ion Marcu se leagă și celebra expresie publică “mesele mă vrea”, rostită la 12 ianuarie 1990 când, în urma unei alte manifestații stradale, a obținut demisia liderului FDR Lorin Fortuna de la conducerea județului Timiș. De-a lungul vieții, Ion Marcu a fost cunoscut sub numele de “Eroul de la Timișoara”.

Dumnezeu să-l odihnească in pace!

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...